Ka TV3 jääb tõenäoliselt vabalevisse alles

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TV3 ühe populaarseima saate «Eesti otsib superstaari» tänavune superfinaal.
TV3 ühe populaarseima saate «Eesti otsib superstaari» tänavune superfinaal. Foto: Erlend Štaub

Veidi enam kui kaks kuud tagasi teatas TV3, et lahkub 1. juulist vabalevist, kuid tänaseks on nad Eestis vabalevis kanaleid edastavale Levirale lubanud, et siiski ei lahku.

«Tõsiasi on see, et sajad tuhanded telerivaatajad on telekanalite vastuoluliste sõnumite tõttu jäänud samal ajal aset leidnud agressiivse ning mastaapse meediakampaania ohvriteks ning kaotanud suures meediasegaduses igasuguse selguse telekanalite tuleviku osas,» ütles Levira juht Mart Einpalu. «Et seda segadust pisutki vähendada oleks viimane aeg TV3-l oma plaane selgitada, seda enam, et Levirale on TV3 oma lubadused juba andnud.»

Paar päeva tagasi kirjutas BNS, et TV3 on Tarbijakaitseametilt palunud lõpliku otsuse teatamiseks siiski lisaaega.

TV3 avalike suhete juht Annely Adermann ütles eile Postimehele, et nad on valmis teemat kommenteerima reedel.

Vabalevist ähvardas lahkuda ka Kanal2, kuid võttis kiiresti oma sõnad tagasi. Pingeliste läbirääkimiste tuules on käimas ka intensiivne reklaamikampaania liituda mõne teleoperaatori teenustega. Einpalu soovitab inimestel siiski rahulikuks jääda.

«Kõigile televaatajatele soovitan: suhtuge igasugustesse tasuliste teenuste reklaamidesse a la «kui tahate tulevikus näha seda või teist telekanalit, siis liituge meiega…» terve mõistusega ja ärge laske end manipuleerida. Kui teile piisab peamistest kohalikest telekanalitest, siis jääge rahulikult vabalevisse,» kinnitas Einpalu.

Kanal 2 ja TV3 vabalevi televisiooni load kehtivad tänavu 1. juulini. Tehnilise järelvalve ameti konkursi tulemusena said erakanalid taas kümneaastased load. Sellele ongi järgnenud ilmselgelt pingelised läbirääkimised Leviraga, millesse on kaasatud läbi vabalevist lahkumise ähvarduste ka avalikkus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles