Lottemaa pilet läks kallimaks

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte.
Lotte. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Tänavu tuleb uitmõtte ajel Lottemaale minejatel arvestada sellega, et piletihind on kõrgem kui eelmisel aastal.

«Hinnamudel oli juba eelmine aasta nii planeeritud, et kohapealt ostes on pilet 17 eurot, sest see tekitab täiendavat kulu,» rääkis Lottemaa turundusjuht Jorgen Sumin. Tema sõnul maksab mugavuspilet ehk etteostetud pilet 15 eurot nagu mullugi. Ta kinnitas, et pileti saab ette ära osta ka välismaal. «Kui vaadata näiteks Vudila hindu, siis see on 17 eurot ja pensionäri pilet maksab 10, meil aga 9,» tõi ta võrdluse.  Mullu maksis pilet 15 eurot.

Eelmisel kevadel enne Lottemaa avamist esialgu avalikustatud piletihind oli 17 eurot, kuid vahetult enne avamist alandati piletihinda 15 eurole, mis kehtis nii kohapeal kui ka ette ostetud piletitele.

Tänavu pääsevad soodustingimustel Lottemaale paljulapseliste perede liidu liikmed ning ka Pärnumaa vähekindlustatud peredele jagati tasuta pääsmeid.

Sumina sõnul kaalusid nad tänavu avada teemapark kaks nädalat hiljem. «Suve algperioodil on külastajate arv väiksem, sest Pärnusse tulevad turistid alates jaanipäevast, nii et kaalusime pikalt avada hoopis 15. juunil,» rääkis turundusjuht.

Sumina sõnul jäädi ikkagi senise avamisaja juurde, et uus meeskond saaks sisse elada ning näidendeid harjutada. «Viie aasta vältel on meil olnud iga aasta uus näidend ja tänavu on sinna põimitud läti keel, sest kärbes Jaagul on lätlannast pruut Ruta,» rääkis Sumin. Pooled Lottemaa näitlejatest on uued töötajad ja tegelasi on ka märksa enam. «Eelmise aasta tippaegadel, kui oli näiteks 3000 külastajat päevas ja soe ilm,  ei jõudnud näitlejad kõigiga tegeleda,» selgitas Sumin uute inimeste palkamist. Ka tänavu on Lottemaal näha uusi tegelasi nagu doktor Ave, karu Eduard ja mesilane Susumu.

Neile, kes soovivad Lottemaad külastada ajal, mil pole palju rahvast, soovitab Sumin tulla esmaspäeva hommikul kell 10. See aeg olevat kõige vaiksem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles