Kajut, mida avalikult ei reklaamita

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30 aastat tagasi ehitatud Mariella laevas on ka tagasihoidlikud kajutid, kus puudub WC.
30 aastat tagasi ehitatud Mariella laevas on ka tagasihoidlikud kajutid, kus puudub WC. Foto: Hanneli Rudi

Kuigi Viking Line laskis kruiisilaeval Mariella paljud kajutid muuta senisest märksa luksuslikumaks, on sama laeva teisel tekil ka tagasihoidlikud voodikohad, mida ei reklaamita.

Uuenduskuuri läbi teinud Mariella teisel tekil on kõrvuti nii laeva luksuslik saunamaailm koos kolme mullivanniga, aga ka tagasihoidlikud toad, kuhu mahub vaid kolm voodit Kajuti pindala on 4 m². Pesemisvõimalused ja tualett puuduvad, need on koridori peal ühised. Sellisesse kajutisse saab osta vaid voodikoha. Q3 Budget kajutitesse müüakse nais- ja meeskohti eraldi, aga soovijal on võimalus osta ka terve kajut, kui vabu kajuteid soovitud väljumisele on. Kokku on sellised voodikohti 30.

«Neid ei reklaami me kunagi, aga kes neid küsida oskavad, saavad ka kasutada,» rääkis Viking Line Helsingi–Stockholmi liini juht Lauri Orpana. Mehe sõnul on need voodikohad üllatavalt populaarsed ja seda just noorte seljakotirändurite seas, kes ostavad Helsingi-Stockholmi liinil sinna ühe otsa pileti. «Kruiisiturist ei ööbi seal kunagi,» kinnitas ta. Kuigi suvel sõidab Mariella ka Helsingi –Tallinna liinil, müüakse neid voodikohti vaid Helsingi-Stockholmi liinile.

Viking Line esindaja sõnul levib info odavate kajutite kohta ilmselt reisifoorumites, sest ametlikult neid ei reklaamita, kuigi tegu on kõige odavama hinnaga. Küll aga saab teadja endale sinna koha osta veebilehe vahendusel.

Voodikoha hind sõltub konkreetsest väljumisest ja laeva täituvusest.

«Näiteks suvaliselt valitud kuupäeval  11.10 Helsingi-Stockholmi ja 12.10 Stockholmi-Helsingi liinil oli see hetkel kokku 48€,» rääkis Epp Riikoja- Piir Viking Linest.  Suvel kui kõrghooajal võib hind olla kallim, samas juba kevadel ette ära ostetuna või mõnd sooduspakkumist kasutades sama või odavamgi.

Teistel Viking Line alustel sellised kajutid puuduvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles