Bussifirma saareliini piletihindu kõrgeks ei pea

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure tõenäosusega hakkab ka odavbussifirma Simple Express peagi Tallinna ja Kuressaare vahet sõitma.
Suure tõenäosusega hakkab ka odavbussifirma Simple Express peagi Tallinna ja Kuressaare vahet sõitma. Foto: Toomas Tatar / Postimees / Scanpix Baltics

Odavbussifirma Simple Express liinivõrgu laiendamist plaaniv bussiettevõte Lux Express ei pea praegusi Kuressaare-Tallinna liini bussipiletite hindu põhjendamatult kõrgeteks, kinnitades, et juba praegu saab regulaarne sõitja pileti 40 protsenti soodsamalt.

«Kuressaare-Tallinna liini puhul võiks põhjendamatult kõrgest piletihinnast rääkida siis, kui turul tegutseks monopol, mis teeniks ülisuuri kasumeid,» ütles Lux Express juhatuse esimees Hannes Saarpuu Meie Maale. Tema kinnitusel sellist olukorda täna Kuressaare liinil kindlasti ei ole, kuna kõik vedajad toimetavad kasumi-kahjumi piiril.

Varem on Meie Maas juttu olnud, et Kuressaare-Tallinna liinil võiks bussipilet pärast praamisõidu kulude mahaarvamist maksta 10–12 eurot praeguse kuni 17 euro asemel. Bussiettevõtted on kallist piletihinda põhjendanud praami kulutuste ja busside väikese täituvusega.

Kuigi Simple Expressi üle-eestilise liinivõrgu lõplik kuju selgub lähikuudel, plaanib Lux Express lisada turu avanedes kindlasti ühe väljumise ka Kuressaare ja Tallinna vahele. «Lux Express ei püüdle ühelgi liinil otseselt hinnaliidri positsioonile, kuid regulaarselt sõitjatele on ka praegu Lux Expressi pilet Kuressaarest Tallinna 40 protsenti soodsam ehk 9,50 eurot,» märkis Saarpuu.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Meie Maast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles