Maanteeamet kiirendab juhiloa taotlemist

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhiloaga seonduvaid toiminguid saab teha nüüd ka internetipõhiselt.
Juhiloaga seonduvaid toiminguid saab teha nüüd ka internetipõhiselt. Foto: Toomas Huik/Postimees

Sellest nädalast saab Maanteeameti e-teeninduses taotleda esmast juhiluba ning registreerida end B- kategooria eksamitele.

Kui teenindusbüroos võib  juhiloaga seonduvate toimingute tegemine võtta kuni poolteist tundi, siis e-teeninduses on võimalik vajalikud toimingud sooritada vaid paari minutiga.

«Maanteeamet peab oluliseks klientide aega ning mugavust, mistõttu soovime e-teenindusega näidata, kui lihtsalt võib riigiga asju ajada,» selgitas Maanteeameti peadirektori asetäitja Lauri Lugna.

Esmase juhiloa taotlejal olema täidetud vastavad üldtingimused ehk isikul peab olema kehtiv tervisetõend, elektrooniline foto ja allkiri ning Rahvastikuregistri järgne alaline elukoht Eestis. Andmed autokooli lõpetamisest jõuavad Maanteeameti andmebaasi 10 minuti jooksul peale andmete sisestamist autokoolis ehk esmast juhiluba saab taotlema hakata juba samal päeval kui autokool lõpetati.

Esmast juhiluba taotledes on võimalik end e-teeninduses registreerida ka B-kategooria liiklusteooria- ning sõidueksamile. Teooriaeksami aega saab broneerida kuni 2 kuud ette, sõidueksami aja saab valida koheselt peale teooriaeksami edukat sooritamist.

E-teeninduses esmase juhiloa väljastamise riigilõiv on 20 protsenti soodsam kui teenindusbüroos, vastavalt 26 eurot ja 20 eurot.  Lisaks tuleb täiendavalt tasuda riigilõivu nii teooria- kui sõidueksami sooritamise eest vastavalt 26 eurot ning 40 eurot.  Esmase juhiloa kättesaamiseks soovitame valida postiteenuse, mille puhul jõuab uus juhiluba postkasti juba kolme päeva jooksul.

Maanteeamet soovitab eksamile registreeruda võimalikult varakult, kuna eksamite ootejärjekorrad  suvisel ajal võivad ulatuda kuni paari nädalani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles