Nuudliskandaal läheb Nestlele miljoneid maksma

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirnuudlid pole tervisele kasulikud.
Kiirnuudlid pole tervisele kasulikud. Foto: Panther Media/Scanpix

India toiduohutusamet süüdistab Nestle firmat toiduohutusseaduste rikkumises, mistõttu peab firma suure osa nuudlivarudest hävitama.

Nestle hävitab India toiduohutusameti kehtestatud keeldu arvesse võttes ligi 50 miljoni dollari väärtuses populaarseid Maggi kiirnuudleid, vahendab BBC.

Amet leidis analüüsidega, et kiirnuudlid on tervisele ohtlikud ning süüdistas Nestle firmat toiduohutusseaduste rikkumises.

Firma ütles, et hävitamisele kuuluvate nuudlite väärtuses sisalduvad näiteks kauba äravedu kauplustest, transport hävituspunktidesse ning hävitamise kulud. Lõppsumma kinnitatakse hiljem.

Nestle, millele kuulub 80 protsenti India kiirnuudlite müügist, on siiski kindel, et nuudlid on ohutud ning vaidlustab keelu.

Nestle alustas nuudlite müügilt ärakorjamist juuni alguses. Firma tegevdirektor Paul Bulcke on teatanud, et Maggi kiirnuudlid on õige pea poelettidel tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles