Ukrainast tulnud paki Eestisse saatmine päädis Saksamaal kohtuasjaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postisaadetis
Postisaadetis Foto: SCANPIX

Saksamaal astus rahapesus süüdistatuna kohtu ette mees, kes lähetas posti teel Eestisse pakid, mille oli talle omakorda saatnud tutvumisportaalist leitud ukrainlanna, kirjutab Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung.

Interneti tutvusportaalis suhtlemine viis Müncheni lähedal Glonni väikelinnas elava 38-aastase mehe kohtu ette, kuna Ukrainast saabunud pakid, mida ta edasi Eestisse pidi postitama, tõmbasid ta rahapesuafääri, kirjutab ajaleht. Süüdistatav mees võttis tutvumisportaali kaudu ühendust Ukrainas elava naisega, kellega tal kujunes välja elav suhtlus. Silmast silma nad ei kohtunud, kuna süüdistatava sõnul oli tegemist puhtalt sõprussuhtega.

Pärast isikliku info vahetamist rääkis ukrainlanna mehele enda ja oma isa ühisest ärist ärist, mille sisuks oli mobiiltelefonidetailide müük. Mõnda aega hiljem palus naine selle äriga seoses mehelt abi – nimelt oli vaja mitmed pisipakid Saksamaal vastu võtta ja üheskoos, suure pakina Eestisse naise isale saata. Põhjuseks tõi ukrainlanna rahalise säästu saatekulude pealt, kirjutab Süddeutsche Zeitung.

Pakid saabusid Saksamaal oleva kontaktisiku kätte, kust nad ilma päritolumärgisteta süüdistatavani toimetati. Saadetiste sisu müügiga pidi edasi tegelema ukrainlanna isa, kes viibis Eestis.

Süüdistatava sõnul oli tal keelatud pakke avada, et vältida kauba kindlustuskaitse rikkumist. Süüdistatav tunnistas, et pidas pakkide sisuks mobiiltelefonide detaile, tegelikkuses aga oli tegemist uute tahvelarvutite ja sülearvutitega koguväärtuses vähemalt 2575 eurot. Ukrainlanna isaga sidet ei tekkinud, kuna keelebarjäär ei oleks võimaldanud neil omavahel suhelda, kirjutab Süddeutsche Zeitung.

Süüdistatu ütluste kohaselt tundus internetisõprus ukrainlannaga vägagi usutav ja ta ei tulnud toona mõttele, et võib olla sattunud kuriteo vahendiks.

Eestisse lähetatud pakk saabus mehele tagasi, kuna Eestis asuva firma sihtaadressi ei olnud reaalselt olemas. Mees pöördus lõpuks politseisse, kus tal soovitati enda internetisõbratariga edaspidi enam mitte ühendust võtta ja pakk Saksa kontaktisikule tagasi saata. Juhtum jõudis aga sellegi poolest kriminaalpolitsei menetlusse. Süüdistatava sõnul hakkas talle alles siis tunduma, et kogu lugu on veider.

Mees ei suhtle enda sõnul ukrainlannaga juba mõnda aega, kirjutab Süddeutsche Zeitung. Ka on ta tutvusportaalist enda konto kustutanud, muutnud enda meiliaadressi ja vahetanud välja mobiilinumbri.

Süüdimõistmisel ootab meest 1200-eurone rahatrahv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles