Odavbussifirma sõidud Eestis lükkuvad teadmata ajaks edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odavbussifirma teenusega Eestis võivad tekkida viivitused.
Odavbussifirma teenusega Eestis võivad tekkida viivitused. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Šoti odavbussifirma Bus Transport Holding OÜ on küll teatanud plaanist juuli alguses Eestis ringi sõitma hakata, ent liinilube neil siiani pole.

Maanteeamet pole Superbus kaubamärgi all turule sisenevalt Brian Souterile kuuluvalt Bus Transport Holding OÜ-lt saanud veel ühtegi liiniveo alustamiseks vajalikku liiniloataotlust.

«Teame, et nad on maavalitsustele taotlused saatnud, aga meieni ei ole need veel jõudnud. Nii kaua, kuni ükski dokument ei ole meieni jõudnud, ei saa meie asja edasi arutada,» ütles maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Triin Adamson BNS-ile.

«Järgmine liinilubade komisjon tuleb siis, kui taotlusi laekub. Tavaliselt toimub see üks kord kuus ja kuu lõpus. Eelmisel nädalal üks komisjon juba oli ja seega järgmine peaks olema juuli lõpus,» lisas Adamson.

Adamsoni sõnul ei pruugi taotlused ka kohe pärast saabumist komisjoni jõuda, sest liinilubade taotluste menetlusaeg on 30 päeva.

«Praeguse seisuga Souteri firmalt ühtegi taotlust pole ja meie ei saa aru, miks nad on välja hõiganud, et hakkavad juulis sõitma, kuigi tehniliselt see väga võimalik ei ole,» märkis Adamson.

Bussifirma teatas, et loodab liiniloataotluse maanteeametisse viia juuli algul.

«Käivad esialgsed läbirääkimised ja protsessid on alanud, aga tõepoolest, see taotlus maanteeametis veel ei ole,» ütles Bus Transport Holding OÜ kommunikatsioonitegevust korraldav Riinu Raasuke Alfa-Omega Communicationsist BNS-ile.

«Loodame taotluse sisse anda juuli alguses, et saaksime ideaalis juuli lõpus või augustis ehk sellel suvel bussid sõitma,» lisas ta.

Raasuke märkis, et kui hästi läheb, menetletakse load kiiremini, kuid 30 päeva on tõesti aeg, millega tuleb arvestada. «Juulis sõitma hakkamine on väga piiripealne ja kõige optimistlikum lootus, mille suunas töötada. August on tõenäolisem ja viimane piir on oktoober, kui turg lahti läheb, kuid loodame varem,» sõnas ta.

Brian Souteri kaubamärgi Superbus all bussiteenust pakkuma hakkav Bus Transport Holding OÜ kavatseb avada kolm liini suundadel Tallinn-Tartu, Tallinn-Pärnu ja Tallinn-Narva. Eestis alustab ettevõte esialgu kaheksa kahekordse Van Hool Astromega bussiga, kõikides bussides on 89 istekohta. Piletihinnad algavad ettevõtte kinnitusel 1 eurost, sellele lisandub 1 euro suurune broneerimistasu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles