Soome eestlased: odavus kaalub šoti miljardäri busside puudused üles

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šoti miljardär Brian Souter käis Tallinnas oma plaane tutvustamas.
Šoti miljardär Brian Souter käis Tallinnas oma plaane tutvustamas. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Postimehe Soomes elavate lugejate sõnul pakkus šoti miljardäri bussifirma Onnibus väga odavaid pileteid vaid turule tulles, kuid nüüd pärast hinnatõusu on need ikkagi märksa soodsamad kui teiste firmade piletid varem.

«Mina kasutan tihti Onnibussi, kuna  varem maksis bussipilet liinil Jyväskylä-Helsinki-Jyväskylä 100 eurot, siis nüüd edasi-tagasi pilet 10 kuni 16 eurot,» kirjutab 20 aastat Soomes elanud Urve. Tänu Onnibussile langesid nii rongi  kui ka teiste bussifirmade piletite hinnad.

Naise sõnul ei võta Onnibuss peale koeri, aga tema reisib tihti koeraga Tallinnasse. Seetõttu on ta sõitnud teiste firmadega, kes võtavad peale ka koeri ja pileti hinnad on 5-15 eurot üks suund, Koivisto Autol 30 eurot. Jyväskyläst on 280 km Helsingi. «Onnibus sõidab kiirelt ja buss täitsa ok, pingivahed ehk liiga kitsad,» kirjutas Urve. Ta lisas, et teenindus on hea nagu kogu Soomes. «Nii pikantseid hetki, nagu pakub Eesti klienditeenindus, siin Soomes kohtab haruharva,» tõdeb ta. Naise sõnul on ta 100% veendunud, et piletihinnad tulid alla tänu Onnibusile.

Kitsaste istmete üle kurdeti mitmes postituses, kuid pikkadel meestel soovitati istuda teisel korrusel tagumistesse ridadesse, kus jalaruumi olevat rohkem.

«Satakunna Liikenne Helsingi - Pori ots oli 58 eurot, Onnibusiga kaks päeva enne netist ostes 13 eurot - päris korralik vahe või mis,» kirjutas Andrus. Mitu lugejat kinnitasid, et odavaid pileteid võib Onnibusile saada keskelt läbi kolm päeva enne väljumist.

Šoti miljardäri Brian Souteri firma hakkab Eestis tegustema Superbus nime all ja esialgu hakatakse pealinnast sõitma Tartusse, Narva, Pärnusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles