Viis põhjust, miks kasutada mobiilipanka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefon.
Mobiiltelefon. Foto: Panther Media

Pidevat kiirustamist nõudev elutempo võib muuta mobiilipanga kasutamise viie või kümne aastaga sama igapäevaseks kui praegu on seda pangaautomaadi kasutamine.

Praegu kasutab mobiilipanka iga kuu üle 80 000 inimese ja aastaga on maksete arv kasvanud ligi 62 protsenti. Mobiili vahendusel sooritatakse iga kuu umbes 245 000 makset, mida on pea üheksa korda enam kui kontorites. Swedbank elektrooniliste kanalite juht Arno Pae tõi välja viis põhjust, miks tasub kasutada mobiilipanka.

Kontojääk taskusse

Millal oli viimane kord, kui seisid poesabas, sinu seljataha oli kogunenud juba muljetavaldav järjekord ja mõtisklesid, kas pead korvist poelindile laotud kaubast loobuma? Üksnes sellepärast, et sa ei teadnud, kas sinu pangakontol on piisavalt raha või mitte. Mobiilipangaga ei pea mõistatama, kas sinu kontol on maksete tegemiseks piisavalt raha. Seda näeb vaid paari näpuliigutusega. Kiiret kontojääki saab vaadata ka sisse logimata. Jääki saab vaadata rakenduse avalehel, androidiga telefonidele saab seadistada vidina telefoni töölauale.

Arve võid rahulikult kokku küsida

Käisid sõbraga lõunal ja maksid ka tema eest arve? Soovid saata oma kontonumbrit, aga selle leidmine ja saatmine võtab liiga palju aega? Mobiilipangas saad ka sisse logimata oma kontonumbri koos summa ja selgitusega kas e-posti või SMS-iga mugava lingina sõbrale saata.

Makse tegemiseks pole vaja avada arvutit

Väike makse sõbrale pole kunagi olnud nii lihtne – vali saaja, sisesta summa ja kinnita makse nupuvajutusega. Ainuke asi, mida selleks vaja, on telefon ja mobiiliäpp.

Analüüsi kas või aktsiaturgu

Ootad bussi või rongi ja sul pole parasjagu midagi targemat teha, kui lihtsalt aega surnuks lüüa. Kasuta parem seda aega targalt: enamikes mobiilipankades on rakendus, mis võimaldab jälgida börsil toimuvat ning oma investeerimisportfelli seisu ja jälgimisnimekirja.

Sularaha mobiiliäpist ei saa, küll aga leiab pangaautomaadi

Käes on reede õhtu ja sinu lemmikkohas saab sissepääsu eest maksta üksnes sularahas? Näiteks Swedbanki mobiiliäpil on rakendus, kust on võimalik vaadata lähimat pangaautomaati. Rakenduse kaardilt leiad ka kontorite asukohad, lahtiolekuajad ja juhised kohalejõudmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles