Soome taksojuhid alustavad võitlust Uberi vastu

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uber mobiilirakendus.
Uber mobiilirakendus. Foto: SCANPIX

Soome taksojuhtide liit soovib, et ametivõimud võtaks ette konkreetsemaid samme volitamata taksoteenuse pakkujate vastu.

Eriti ärritab taksojuhte ameeriklaste firma Uberi teenus, millega on hiljuti ka mujal riikides probleeme tekkinud, vahendab Yle Uutiset.

«On ilmne, et on selliseid juhte ja ettevõtjaid, kellel pole taksolitsentsi ega ka taksosõitmise kogemust. Nad ei pruugi ka maksta makse ega taksosõitmisega kaasnevaid kindlustustasusid. Sellise tegevuse vastu tuleb midagi ette võtta,» ütles Soome taksojuhtide liidu kommunikatsioonijuht Sakari Lauriala. Ta soovitab Soome riigijuhtidel võtta eeskuju naaberriikidelt.

«Rootsis nõutakse nüüdsest UberPOP taksoteenuse pakkumiseks nii firmalt kui ka juhtidelt ametlikku luba. Seal pööratakse olukorrale märksa rohkem tähelepanu,» lisas Lauriala. Soome taksojuhtide liit saatis väidetavalt juba märtsis politseile päringu volitamata taksoteenuse pakkujate kohta, ent vastust oodatakse siiani.

Politseiülem Risto Lammi kinnitusel on nad taksojuhtide pöördumise kätte saanud, ent kuniks politsei vastutab liikluse järelevalve eest, ei saa nad kedagi erinevalt kohtlema hakata – seda aga nõuaks taksojuhtide liidu soovidele vastu tulemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles