“Kunst ratastel” avalik värvimispäev Telliskivi Loomelinnakus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slowball
Slowball Foto: Art On Wheels

Sel pühapäeval, 12. juulil, toimub Telliskivi Loomelinnakus kunstiturunduse projekti “Kunst ratastel” avalik värvimispäev, mille raames leiavad uue unikaalse välimuse sõiduautod kahe kümnendi tagusest ajast. Projekti eesmärk on tutvustada andekaid eesti kunstnikke ja nende loomingut omanäolistel lõuenditel, mis augustikuu alguses läbivad autoretke Slowball raames üle 700 kilomeetri trajektooril Tallinn-Hiiumaa-Saaremaa-Pärnu-Tallinn.

Kokku tervelt kahekümnest planeeritavast sõiduautost on esimesed värske väljanägemise juba saanud illustraator Triin Valvase, maalikunstnik Madis Lauri ning graffiti-kunstniku ja tätoveerimis-salongi Pirados eestvedaja Big Mora käe all. 

Avalikul värvimispäeval jätkavad isikupärase käekirjaga autode kaunistamist disainiagentuur AKU (Ford Sierra), illustraator ja tätoveerija Kaspar Kannelmäe (Audi 80), illustraator Eili Lepik (Kia Sephia), Charlekas aka Karl Eelmaa (Volkswagen Polo), graffiti-kunstnik Toze97 (Opel Astra) ja Big Mora (Mazda 323). 

5. augustil on kõik 20 sõiduautot ühisnäitusena välja pandud Viru Keskuse Tammsaare pargi pool asuva sissepääsu ees, kus on ühtlasi võimalus kunstnike ja nende loominguga tutvuda või hoopis endale meelepärane kunstiteos-sõiduauto virutaalse oksjoni raames soetada.

Toeta autode värvimiskulu katteks kunstiprojekti ühisrahastamise leheküljel Indiegogo või anna oma panus avalikul värvimispäeval kohapeal. 

Värvimispäev toimub sel pühapäeval ajavahemikus kell 14.00-19.00 Telliskivi Loomelinnakus, restorani Kivi-Paber-Käärid, veinibaari Pokaal, ja teatrikeskuse Vabalava vahelisel alal. Liitu sündmusega Facebookis ja ole projekti “Kunst ratastel” tegemistega kursis läbi Facebooki ning Instagrami.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles