Poekett keelas joogimängu müümise alaealistele

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beer Pong
Beer Pong Foto: SCANPIX

Ka Eestis tegutsev poekett Tiger on otsustanud keelata tuntud Beer Pong joogimängu müümise alaealistele, kuigi mängu endaga alkoholi kaasas ei ole.

Maailmas tuntud joogimängu Beer Pong komplektis on olemas selle põhivarustus ehk joogitopsid ja lauatennise pallid ning seda võib leida erinevates kauplustes üle maailma, vahendab Yle Uutiset. Kuigi mängu endaga ei ole kaasas ei kangemat ega lahjemat alkoholi, on kauplustel õigus keelduda selle müümisest alaealistele.

Üks rahvusvaheline poekett on seda ka teha otsustanud. Tegemist on ka Eestis kahte poodi omava Tiger Stores'iga, mis on otsustanud mitte müüa alaealistele oma versiooni tuntud joogimängust, mis sisaldab ainult plastmassist detaile, nagu joogitopsid.

Tiger toob oma põhjendustes välja, et kuna mängu reeglites on olemas selge viide, et selle mängu mängimiseks on vaja ka alkoholi ehk õlut, siis on see neile piisavaks põhjuseks, miks keelduda mängu müümisest alaealistele.

Soomes sotsiaalsete ja tervishoiuteemadega tegeleva kodanikuühenduse Valvira sõnul on see kaupluste endi otsustada, kas nad müüvad selliseid mänge alaealistele või mitte. Soome seadusandlus seda ei otseselt ei keela. Sama kinnitab ka Soome kemikaaliohutuse amet Tukes.

Valvira ja Soome tarbijakaitse sekkuks selle mängu müümisse ainult siis, kui neid müüdaks otseselt lastele või kui nende müümisel eksitakse mõne teise hea kauplemistava vastu.

Tiger Stores on taani päritolu tarbekaupade kett, mis avas oma esimese poe 1995. aastal Kopenhaagenis. Selle aasta seisuga on ettevõttel 474 kauplust 26 riigis üle maailma. Lisaks Eestile võib nende kauplusi leida ka nii Lätis kui Leedus, Soomes ja Rootsis. Suurim kaupluste arv on neil Taanis, Suurbritannias, Hispaanias ja Itaalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles