Kahe liini ühendamine alandas rongipiletite hinda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisivõimalused Tallinna-Peterburi-Moskva rongis
Reisivõimalused Tallinna-Peterburi-Moskva rongis Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Senisest soodsamat piletihinda Moska rongiliinil võimaldab seniajani eraldi opereeritud rongiühenduste liitmine.

«Seetõttu siis see taasavatud rong ei sõida mitte otse Tallinn-Moskva nagu ta sõitis varem, vaid ühendab sisuliselt kaks varasemat liini, sõidab Tallinn-Peterburg-Moskva ja tagasi samamoodi Moskva-Peterburg-Tallinn,» rääkis Eesti Raudtee juhatuse esimees Toomas Virro täna hommikul «Vikerhommikule», vahendab ERR uudised.

Kui möödunud aastal langetas seni neid ühendusi opereerinud GoRail sõidupileti hindasid 60 protsenti, mille tagajärjel langes sõidupileti hind istevagunis 43 euroni, platskaardivagunis 64 euroni ja algasid kupeevagunites 82 eurost, siis tänasest taasavatud rongiliinil on need igas klassis soodsamad. Piletihind Tallinnast Moskvasse on kupeevagunis 72 eurot, platskaardivagunis 61 eurot ja istekohtadega vagunis 51 eurot. Pilet Peterburi maksab vastavalt 33, 27 ja 21 eurot.

«See võimaldab efektiivselt ära kasutada vedurijuhi ressurssi, mis on üks suuri kuluallikaid, on väiksemad infrastruktuuritasud ja loomulikult on siis kahe liini peale kokku rohkem reisijaid,» lausus Virro ja lisas, et Vene poolel on ka kolmas ärisuund samal marsruudil ehk Peterburi ja Moskva vaheline liiklus.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda ERR-ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles