Maksuamet võttis sajad skeemitajad sihikule

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu-ja tolliameti Paide teenindusbüroo avamine Tallinna tänaval
Maksu-ja tolliameti Paide teenindusbüroo avamine Tallinna tänaval Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Maksuamet on võtnud erilise tähelepanu alla 584 juhatuse liiget, kel on vähemalt 5000 euro eest tasumata võlgnevusi.

Maksu- ja tolliameti tulude osakonna sissenõudmise erimenetluse talituse juhataja Airi ­Jansen-Uueda sõnul on halduri erilise tähelepanu all need juhatuse liikmed, kes on tekitanud ja jätnud maksuvõla tasumata vähemalt kolmes äriühingus, igaühes vähemalt 5000 eurot, kirjutab Äripäev.

Maksu- ja tolliameti tulude osakonna sissenõudmise erimenetluse talituse juhataja Airi Jansen-Uueda sõnul on maksuamet mahajätjatelt vastutus­otsustena kokku nõudnud üle 7,3 miljoni euro tasumist. Kõige probleemsemad valdkonnad on kaubandus, kinnisvara, ehitus, kutse-, teadus- ja tehnikategevus ning haldus- ja abitegevus.

«Prognoosin, et see arv (suurte tasumata võlgnevuste hulk - toim.) kasvab, sest eelmisel aastal otsustas riik kaotada kriminaalkaristused, mis võimaldasid juhatuse liikme vastutusele võtta maksejõuetuse põhjustamise, vara varjamise ja pankrotiavalduse esitamise kohustuse täitmata jätmise eest,» kommenteeris Soraineni advokaadibüroo partner Karin Madisson.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles