Eesrindlik Loodusmuuseum avas külastajate koertele parkla

Aili Ohlau
, Lemmik.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna vanalinnas asuva loodumuuseumi külastajad ei pea enam oma hästi käituvat koera koju igavlema jätta, vaid võivad lemmiku majutada muuseumi külastuse hetkeks vastavasse kuuti koeraparklas.

Koeraparkla pakub oma karvastele klientidele igati mõnusat äraolemist. Päikese ja vihma eest saab pugeda kuuti, mille ees on mugav terrass lesimiseks, veekauss janu kustutamiseks ning jalutusrihma jaoks kinnituskonksud. Kuut on ehitatud kohalikust puidust, töödeldud allergiavabade puidukaitsevahenditega ning katusel on rohelise hooviga harmoneeruv samblamatt.

Hetkel on parkla mõeldud ühe koera jaoks korraga või siis ühe pere kahe koera jaoks, kes omavahel hästi läbi saavad.

"Kui näeme, et huvi parkla vastu on suurem, siis võtame kindlasti plaani ka lisakoha loomise. Hetkel limiteerime koera parklas olemist pooleteise tunniga. Kindlamalt saab koha parklasse siis, kui sellest on eelnevalt telefoni numbril 6411 739 kokku lepitud“, täpsustas loodusmuuseumi direktor Heidi Vilu.

"Kuna enamikes muuseumides on eksponaate, millele neljajalgsed sõbrad tahtmatult kahju võivad teha, siis oli koeraomanikel tänaseni keerukas valik - kas minna muuseumisse üksi või üldse mitte minna. Meie muuseumi fuajees on tagasiside pesakast, kuhu tihti postitatakse väga asjalikke ideid. Nii jalgratta- kui ka koeraparkla kohta on alati ettepanekuid tehtud ja nüüd on need ka meie külastajatele avatud“ jutustas Vilu toreda idee realiseerumise tagamaid.

Asjaolu, et esimese muuseumina just loodusmuuseum sellise parkla avas on ka mõneti sümbolistlik, sest muuseumi nimi justkui eeldaks seda. Samuti on loodusmuuseumi kollektiivis koeraomanikke, mistõttu ka parklate nappusest tulenevad mured tuttavad.

Muuseumi kollektiiv loodab, et tänu hästi läbimõeldud koeraparklale, mille valmimist toetas toetas Inpuit OÜ, võtavad muuseumi külastuse ette nüüd üha rohkem ka neljajalgsete sõprade omanikud.

Koeraparklast kostuda võiv väike haukumine loodusmuuseumi töötajaid ei häirivat ja kinnituskonksud peaksid ilusti kuudi juures hoidma ka kõige suurema dogi, kinnitas Heidi Vilu.

Kuigi koeraparkla territoorium eraldi aiaga piiratud ei ole, on see paigutatud muuseumi sisehoovi tagumisse soppi, kus liikumist väga vähe.

„Pahatahtlikke möödakäijate vastu ei ole keegi kaitstud, aga seniste kogemuste põhjal saame öelda, et meie külastajad on reeglina loomasõbralikud,“ rahustas koeraomanikke muuseumi direktor.

Koeraomanikel tuleb arvestada, et parklasse on oodatud siiski vaid hästi käituvad koerad, kes jätavad kuudi terveks ja suudavad üksi hakkama saada niikaua, kuni koeraomanik muuseumit külastab.

Koeraparkla jääb avatuks aastaringselt ja see on muuseumikülastajale tasuta. Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas, Lai 29a ning on avatud kolmapäevast pühapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles