Suvised tegevused võivad vajada õnnetusjuhtumikindlustust

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljud suvised tegevused võivad vajada õnnetusjuhtumikindlustust.
Paljud suvised tegevused võivad vajada õnnetusjuhtumikindlustust. Foto: Laura Oks

Suvised seiklused ja spordivõistlustel võib õnnetus juhtuda ka kõige ettevaatlikumate inimestega, kuid õnnetusjuhtumikindlustus on võimalus, mida suvistel ettevõtmistel plaani võtta.

«Õnnetusjuhtum on ootamatu, äkiline, välismõjudest tingitud ja kindlustatud isiku tahtest sõltumatult tekkinud sündmus, mis toob kaasa kindlustatu kehavigastuse või surma,» sõnas IIZI Kindlustusmaakler turundus- ja müügijuht Maria Plees, kelle sõnul on oluline sõlmida kindlustus õigete kaitsetega, arvestades ametit, millel töötatakse ja spordialasid, millega tegeletakse.

Õnnetusjuhtumikindlustusega saab pehmendada nende mõju ja tagada inimesele ning tema perele majandusliku turvalisuse ka siis, kui sissetulekud kahanevad ootamatult õnnetusjuhtumi tagajärjel. «Kindlasti tuleb märkida, kas spordialaga tegeletakse hobina, harrastajana või siis osaletakse treeningutel ja võistlustel,» ütles Plees.

Õnnetuseks loetakse külmumist, päikesepõletust, uppumist, ämbliku/puugi/putuka hammustust, ka gaasimürgitust ja ekslikult tarvitatud ainest tekkinud mürgitust. Kindlustusseltsiti võib nende kaitse juhtumite osas olla erineva ulatuse ja piirangutega.

Õnnetusjuhtumikindlustusele on võimalik valida juurde ka valurahahüvitise kaitse. «Igal seltsil on olemas valuraha tabel, mille alusel makstakse ühekordset hüvitist vastavalt vigastuse raskusastmele. Tabelis on kirjas vastav protsent valuraha summast, mis antud vigastuse puhul kuulub väljamaksmisele,» märkis Maria Plees.

Ravikulude alt hüvitatakse mõistlikud ja põhjendatud ravikulud, mida ei kata Eesti Haigekassa. «Siia alla käivad arsti osutatavad või määratud meditsiiniliselt hädavajalikud uuringute- või ravikulud ja vastavalt tingimustele hüvitatakse arsti poolt määratud massaaž ning ravivõimlemine,» selgitas Plees.

Samuti hüvitatakse õnnetuse käigus viga saanud prillide, kuulmisaparaadi, proteeside parandamise või taassoetamise kulu hüvitatakse. Kui õnnetuse käigus saab viga mõni hammas, siis hüvitatakse selle parandus või asenduskulu.

Õnnetusjuhtumikindlustust saab vormistada nii era- kui ka juriidilisele isikule. Samuti saab ettevõte kindlustada oma töötajaid ning õnnetusjuhtumikindlustuse periood on alati üks aasta ja see kehtib kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles