Ansip: hinnatõus on meie probleem

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip ütles riigikogu infotunnis Maret Maripuu küsimusele vastates, et võrreldes 2008. aasta oktoobriga on Eestis hinnad kasvanud 0,9 protsenti, mis on märksa vähem kui Euroopa Liidus keskmiselt, kuid see ei tähenda, et hinnatõus meile probleem ei oleks.


«Võrreldes kriisieelse kõrghinnatasemega on Eestis hinnad kasvanud märksa vähem, kui need on Euroopa Liidus keskmisena kasvanud. Mis aga ei tähenda seda, et praegusel hetkel, kriisist väljumise ajal, ei oleks hinnatõus Eesti riigi jaoks suur probleem. Seda see kindlasti ei tähenda. Hinnatõus on meie probleem,» lausus Ansip.

Peaministri sõnul ei ole õige väita, et majanduskriisis hinnad Eestis tõusid ja kindlasti ei ole õige väita ka seda, et need tõusid 12 protsenti ja Euroopa Liidus keskmiselt 7 protsenti, nagu märkis Maripuu.

Hinnatõus jääb tema sõnul väga selgelt majandusbuumi aega ja mitte kriisi aega. «Ammugi ei ole põhjust väita seda, et majanduskriisi ajal kolme aasta jooksul Eestis palgad kasvasid 25 protsenti. Ei kasvanud,» sõnas Ansip.

Ta lisas, et Eestis tarbijahinna tase tõusis kuni 2008. aasta oktoobrini, mil see saavutas oma maksimumtaseme ja sellest ajast edasi jätkus langus, mis oli kõige sügavam juunis 2009, mil võrreldes oktoobriga 2008 olid hinnad langenud 2,8 protsenti ehk meil oli deflatsioon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles