Mis maasikasort moositegemiseks valida?

Tartu perekodu Käopesa juhataja Sirli Petersoni sõnul tuleb keeta moosi vähemalt tund ning moosis peavad olema terved marjad, et moos pannkoogi peal minema ei voolaks.

FOTO: Kristajan Teedema

Kuigi kõige magusamalt maitseb tõenäoliselt vanaema keedetud moos, proovisime Tartu perekodu Käopesa juhataja ja kogenud moosikeetja Sirli Petersoniga järele, millisest maasikasordist saab kõige parema moosi.

Tellijale

Katseks ostsin Tartu turult ühe kilogrammi kolmest levinud maasikasordist: «Polkast», «Sonatast» ja «Rumbast». Kõige soodsam oli 2-eurose kilohinnaga «Sonata», mida ka müüja soovitas kui head moosimarja. Selle sordi maasikad olid teistest väiksemad ja pehmemad. 

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada

Populaarne

Tagasi üles