Uus ajastu sunnib legendaarset mänguasjapoodi uksi sulgema

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna õhtul sulgeb oma uksed New Yorgis asuv maailmakuulus mänguasjapood FAO Schwarz, mis on olnud mitme mängufilmi võttepaigaks ning tänu sellele tuntud üle maailma.

Manhattani 5. avenüül asuv ja juba mitut põlvkonda lapsi rõõmustanud mänguasjapood sulgeb täna õhtul lõplikult oma uksed, kirjutab Telegraph. Manhattani üheks põhivaatamisväärsuseks peetud mänguasjapoele said saatuslikuks kasvanud üürikulud, mänguasjade müügi kolimine veebipoodidesse ning aina enam kasvav arvutimängude populaarsus.

See tähistab ühe ajastu lõppu poes, mis on tegutsenud New Yorgis 145 aastat, millest viimased kolmkümmend senises asukohas. Poekülastajaid on aastakümneid tervitanud kaardiväelasemundris töötajad ja seal on filmitud mitmeid tuntud mängufilme, teiste seas Woody Alleni «Kõikvõimas Aphrodite» ja film «Olla suur», millega Tom Hanks kandideeris esimest korda Oscarile.

Äri lõi saksa immigrant  Frederich August Otto Schwarz 1862. aastal ning toona asus see Baltimores ja kandis nime «Toy Bazaar». Pood kolis New Yorki kaheksa aastat hiljem  ja on sellest ajast alates asunud Manhattanil.

Mänguasjade asemel hakatakse ligi 4000 ruutmeetri suuruses poes müüma Apple'i tooteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles