Poekett otsustas jätta purjus inimesed kuivale

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rimi soovitab alkoholi asemel vett juua.
Rimi soovitab alkoholi asemel vett juua. Foto: Rimi

Rimi kauplustekett on otsustanud mitte müüa joobes inimestele alkoholi, selle asemel pakutakse nüüd neile hoopis vett.

«Rimi kauplused peavad väga tähtsaks  Eesti vabariigis kehtivat alkoholimüügi seadust ning selle järgimist,» sõnas Rimi Eesti juht Anders Torell. Tema sõnul on kauplustel üsnagi suur võim suunata alkoholitarbimise tendentse ning anda oma panus, et alkohol ei oleks kättesaadav alaealistele ning purjus inimestele.

«Meie müüjad on seadusega hästi kurssi viidud ning alkoholimüügist keeldumisi on olnud juba päris palju. Kahjuks pole kõik keeldumised möödunud päris ilma konfliktide ja eksimusteta, sest enamik eestlasi pole kahjuks sellest seadusest teadlikud,» rääkis Rimi pressiesindaja Katrin Bats. Ta tõi näiteks, et  Tallinnas Aia tänava Rimis keeldutakse nädalavahetustel joobes inimestele alkoholi müümisest kümneid kordi. «Aga me oleme järjepidevad ja loodame kogu hingest õnnestuda,» lisas ta.

Rimi uue kampaania toetamiseks kõlavad poes siseraadioklipid, kus näitlejad Henrik Kalmet, Evelin Võigemast ning laulja Tanja Mihhailova tuletatavad poekülastajatele meelde, et purjus inimene võib olla ohtlik nii teistele kui ka iseendale ja selle tõttu ei tohi joobes isikutele alkoholi juurde müüa.

«Rimi teenindajad kannavad rinnamärki «Joo parem vett», mis tähendab, et Rimi müüja võib pakkuda purjus kliendile alkoholi ostmise asemel hoopis pudeli vett. Ühtlasi loodame, et siseraadioklipid ning rinnamärgid aitavad kaasa mõistvale suhtumisele, kui  kassas tekib joobes kliendi tõttu viivitus. Suhtumine, kus järjekorras seisjad ütlevad teenindajale, et müü see pudel juba ära, on taunitav,» rääkis Bats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles