Vaata, mida on eestlased ühest jaeketist tonnide viisi ostnud  

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased on ostnud 390 tonni kiviga puuvilju, lemmikuteks on murelid, virsikud ja nektariinid.
Eestlased on ostnud 390 tonni kiviga puuvilju, lemmikuteks on murelid, virsikud ja nektariinid. Foto: Aldo Luud

Tänavu juulis on eestimaalased ostnud Maxima kauplustest ligi 390 tonni kiviga puuvilju, lemmikuteks on murelid, virsikud ja nektariinid.

«Suvise kõrghooaja saabudes kasvab Lõuna-Euroopas kui ka Eestis märgatavalt erinevate luuviljaliste tarbimine,» lausus Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Katja Ljubobratets.

Ta lisas, et koos esimeste Eesti enda aiasaadustega leiavad tarbija ostukorvi tee värsked virsikud, aprikoosid, murelid, ploomid ja nektariinid lõunamaadest. «Tänavuse hooaja hittideks on osutunud murelid, virsikud ja nektariinid,» sõnas ta.

Juuli esimestel nädalatel on eestimaalased Maxima kauplustest ostnud kokku ligi 390 tonni kiviga puuvilju, keskmiselt on ühe ostja korvi jõudnud ligi 5 kilogrammi erinevaid värskeid luuvilju. «Võrreldes eelmise kuuga näeme mitmekordset luuviljade tarbimise tõusu. Tarbijate eelistusi ja soove arvestades pakume ka edaspidi Maxima kauplustes suurt valikut värskeid puuvilju» lausus Ljubobratets.

Luuvili on kolmekihilise viljakestaga lihavili. Luuvilja moodustavad õhuke väliskest, võrdlemisi paks mahlane vahekest ja kivisrakkudest koosnev sisekest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles