Söögikohtade peale kaevatakse üha vähem

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögikohtadele tehtavate kaebuste ja ettekirjutiste arv aastatega aina väheneb.
Söögikohtadele tehtavate kaebuste ja ettekirjutiste arv aastatega aina väheneb. Foto: Liis Treimann

Toidukohtadele tehtud ettekirjutuste arv langes mullu 11 protsenti ning kaebusi esitatakse üha vähem.

«Üldine trend viimastel aastatel näitab, et rikkumisi ja kaebusi on vähem, samas kui toiduvaldkonnas tegutsevate ettevõtjate arv aasta-aastalt kasvab,» lausus veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektor Ago Pärtel. Tema sõnul tähendab see seda, et toidukohad on teadlikud kehtivatest nõuetest ning täidavad neid üldiselt hoolsalt.

«Ettekirjutused on peamiselt seotud ettevõtete töötajate puuduliku koolitusega enesekontrolli vallas, üldiste hügieeninõuete eiramise, eksimustega märgistamisel ning jälgitavuse tagamisel,» sõnas Pärtel.

Eelmisel aastal oli VTA kontrolli all kokku 13 090 ettevõtet, mida on 337 võrra rohkem võrreldes 2013. aastaga (12 753). Kõige enam on lisandunud toitlustuse, mahetoidu käitlemise ning koduköökides turustamise eesmärgil toidukäitlemisega tegelevaid ettevõtteid.

VTA tegi mullu kokku 12 256 kontrollkäiku ning ettekirjutusi tehti kokku 21 990, mida on 11 protsendi võrra vähem kui 2013. aastal. Peamiselt teavitatakse ametit mittenõuetekohasest toidu käitlemisest või väidetavast haigestumisest ostetud toidu tarbimise järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles