Tõelise hapukurgihooajani on veel aega

Hapukurgid.

FOTO: Arvo Meeks/Valgamaalane

Kuigi turul on müügil juba hapukurgi tegemiseks hädavajalikud mustõstralehed ja tillivarred, siis müüjate kinnitusel on õige hapukurgi tegemise hooaja alguseni veel aega.

«Praegu pole mõtet sissetegemiseks kurki osta, sest see on kallis,» rääkis Nõmme turu müüja Aimi. Tema sõnul on õige aeg selleks siis, kui kurgi hind on langenud neljalt eurolt kaheni. Nüüd on turule müügile jõudnud metsamustikad ja tikrid, kuid mõlemad on üsna väiksed. Ka kukeseenesaak ei näi olevat eriti rikkalik ja seetõttu püsib hind kõrge.

 

Nõmme turg

Keskturg

Kartul  (Eesti)

1,8-2

0,5-2,2

Kartul (Leedu)

 

1,6

Lillkapsas

3-4,5

1,6-2,5

Kurk

3-4

1,6-2,7

Tomat

1,5-5

1,6-3,5

Tomat (Poola)

-

1,5-3,9

Murel (Kreeka)

-

4

Murel (Ungari)

4-5

3,7

Murel

-

1,5 (100 grammi)

Mustikas

8

5-5,5

Maasikas

1,8-3,5

2,2-3,5

Värske sibul

2,5

0,4 (100 grammi)

Hernes

6-8

2,8-4,5

Kapsas

1,5

1-2

Vaarikas (Poola)

-

5

Vaarikas

8-10

6

Kirss (Ungari)

-

2,3-2,5

Küüslauk

10

10

Porgand (Itaalia)

1,8

-

Kaalikas

2-4

-

Hapukurk

6-7

-

Suvikõrvits

2,5-3,5

0,7-1,4

Kukeseened

10-15

12-15

Mustsõstar

4,5

2

Peet

1,5

0,8-1,2 tükk

Tikker

2

3,5

Punane sõstar

-

2,9

Kultuurmustikas

12

10

Toimetus ootab lugejate küsimusi Saada küsimus

Populaarne

Tagasi üles