Tõelise hapukurgihooajani on veel aega
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi turul on müügil juba hapukurgi tegemiseks hädavajalikud mustõstralehed ja tillivarred, siis müüjate kinnitusel on õige hapukurgi tegemise hooaja alguseni veel aega.
«Praegu pole mõtet sissetegemiseks kurki osta, sest see on kallis,» rääkis Nõmme turu müüja Aimi. Tema sõnul on õige aeg selleks siis, kui kurgi hind on langenud neljalt eurolt kaheni. Nüüd on turule müügile jõudnud metsamustikad ja tikrid, kuid mõlemad on üsna väiksed. Ka kukeseenesaak ei näi olevat eriti rikkalik ja seetõttu püsib hind kõrge.
| Nõmme turg | Keskturg |
Kartul (Eesti) | 1,8-2 | 0,5-2,2 |
Kartul (Leedu) |
| 1,6 |
Lillkapsas | 3-4,5 | 1,6-2,5 |
Kurk | 3-4 | 1,6-2,7 |
Tomat | 1,5-5 | 1,6-3,5 |
Tomat (Poola) | - | 1,5-3,9 |
Murel (Kreeka) | - | 4 |
Murel (Ungari) | 4-5 | 3,7 |
Murel | - | 1,5 (100 grammi) |
Mustikas | 8 | 5-5,5 |
Maasikas | 1,8-3,5 | 2,2-3,5 |
Värske sibul | 2,5 | 0,4 (100 grammi) |
Hernes | 6-8 | 2,8-4,5 |
Kapsas | 1,5 | 1-2 |
Vaarikas (Poola) | - | 5 |
Vaarikas | 8-10 | 6 |
Kirss (Ungari) | - | 2,3-2,5 |
Küüslauk | 10 | 10 |
Porgand (Itaalia) | 1,8 | - |
Kaalikas | 2-4 | - |
Hapukurk | 6-7 | - |
Suvikõrvits | 2,5-3,5 | 0,7-1,4 |
Kukeseened | 10-15 | 12-15 |
Mustsõstar | 4,5 | 2 |
Peet | 1,5 | 0,8-1,2 tükk |
Tikker | 2 | 3,5 |
Punane sõstar | - | 2,9 |
Kultuurmustikas | 12 | 10 |