Rakendused, mis treenivad mälu

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadaval on mitmeid rakendusi, mis parandavad mälu.
Saadaval on mitmeid rakendusi, mis parandavad mälu. Foto: Samsung

Uuringu kohaselt halvendab liigne nutitelefoni kasutamine mälu, kuid samas on saadaval mitmeid rakendusi, mis on mõeldud mälu treenimiseks.

«Tänapäeval peetakse telefoninumbrite ja faktide pähe õppimist väheoluliseks, sest selle jaoks on olemas nutitelefonid,» ütles Samsungi tooteekspert Henry Tiitus. Ta lisas, et seepärast on paljud inimesed nii meil kui mujal hakanud nutitelefone kasutama mälu parandamise eesmärgil.

«Teadmiste omandamine erinevate rakenduste kaudu on paljude jaoks tunduvalt huvitavam kui vastava õpiku või raamatu lugemine,» sõnas Tiitus, kes lisas, et lisaks võib mõni interaktiivne rakenduses sisaldada isegi rohkem informatsiooni kui paks raamat.

Valik rakendusi, mis on abiks nii mälu treenimise kui ka uute faktiteadmiste omandamisel.

Lumosity – ajutreeningu rakendus, mis arendab kiirust, mälu, tähelepanuvõimet, paindlikkust ja probleemilahendusoskust. Lumosity tasuta rakendus esitab iga päev nutitelefoni kasutajale kolmest lühikesest mängust koosneva väljakutse.

Eidetic – rakendus on ülesehitatud kordamistehnikale, mis aitab meelde jätta vajalikku informatsiooni: olulisi telefoninumbreid, huvitavaid sõnu või põnevaid tsitaate. See töötab teistest ajutreeningu rakendustest erinevalt, kasutades sõnu, numbreid või fakte, millel on ka tegelik tähendus. Lisaks faktidele ja telefoninumbritele võimaldab Eidetic omandada uusi sõnu ning tähelepanuväärseid tsitaate. Rakendus on kasulik neile, kes soovivad arendada oma pikaajalist mälu.

Learn World History – rakendus võimaldab õppida maailma ajalugu mängulisel viisil, pakkudes informatsiooni rohkem kui 2300 ajaloolise sündmuse ja isiku kohta. Learn World History on kasulik nii algajatele kui ka ajaloohuvilisetele, kes saavad oma teadmised proovile panna ja meenutada koolis õpitut või raamatutest loetut.

Flags of All World Countries – rakendus aitab meenutada ja õppida kõigi 197 iseseisva riigi lippe. Rakendus on väga kasutajasõbralik, andes märku, kui oled arvanud õigesti või valesti. Esimene tase koosneb 50 lihtsamast küsimusest, kuid juba teine tase on eksootiliste riikide lippude tõttu raskem.

Sudoku – loogikal põhinev numbrimäng, mis ei vaja pikemat tutvustamist, arendab vaimu ja loogilist mõtlemist.

Trivia Crack – rakendus paneb proovile kasutaja teadmised kuues eri valdkonnas: spordis, ajaloos, kultuuris, meelahutuses, geograafias ja loodusteadustes. Mängu muudab kaasahaaravaks võimalus kutsuda vastaseks oma sõpru. Läbi võistlusliku rakenduse õpib kasutaja uusi fakte ja tuletab meelde vanu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles