Advokaat: ekstreemse teenuse pakkuja ei saa välistada vastutust

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batuut.
Batuut. Foto: Mikkel Bigandt

Vandeadvokaat Marko Tiimani sõnul ei saa ekstreemse sisuga teenuse pakkuja enda vastutust seaduse järgi välistada ka juhul, kui tarbijaga on sõlmitud kirjalik leping, millega välistatakse vastutus või piiratakse seda kohustuse tahtliku rikkumise puhuks ning teenuse alla võib näiteks liigituda nii mänguväljak, seikluspark kui ka langevarjuhüpped.

«Teenusepakkujatel on oluline teadvustada teenuse pakkumisega kaasnevat kohustust ja vastutust – kohtupraktika näitab, et kõik, kes pakuvad veidi ohtlikumat teenust, peavad alati arvestama, et teenuse pakkumise käigus tarbijale tekkivate vigastuste korral ei saa nad endale langevat vastutust välistada,» kinnitas Tiiman ERR-i uudisteportaalile.

Tiimani sõnul on riigikohtu vastav lähenemine igati mõistetav, kuna on ajendatud soovist panna ohtlikumate teenuste pakkujatele suurem vastutus ning nõuda neilt rangemat hoolsuskohustuse täitmist oma teenuse pakkumisel.

«Kohustus ja vastutus ei ole teenusepakkujal vaid tarbija ees, samamoodi on tal kohustus ka tööandjana tagada oma töötajate turvalisus. Arusaadavalt on riigikohtu lähenemine selliste juhtumite korral nõrgema poole ehk antud juhul töötaja või tarbija kaitsele orienteeritud,» märkis Tiiman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles