Tugev vihm põhjustas Ülemiste kaubanduskeskuses uputuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tugevast vihmasajust tingituna oli pea pool Ülemiste keskust üleujutatud, pealtnägijate sõnul olid põrandaplaadid kaetud pea viie sentimeetrise veekihiga.

«Ma pidin jalanõud ära võtma, et poest välja saada,» sõnas Postimehe lugeja, kes viibis uputuse ajal Ülemiste kaubanduskeskuses.

«Näete, milline vihm ja rahe praegu maha tuli, eks me tegeleme selle probleemiga,» ütles Ülemiste keskuse rentnike koordinaator Helena Lätte, kes ei osanud täpselt öelda, kui suure osa on vesi Ülemiste keskusest enda alla võtnud. «Sulgesime mõned poed, tegeleme kiiresti veekahjude likvideerimise ja koristuse ning puhastamisega.»

Ülemiste keskuse tehnikajuhi Vello Lutsu sõnul tekkis uputus, kuna linna kanalisatsioon ei tule toime suure hulga vihmaveega. «Kui kanalisatsioon ei ei võta vett vastu, siis tekib surve ja see lööb kaevudelt luugid maha,» rääkis tehnikajuht. «Kui purskas, siis oli vett u 5 cm paksune kiht, aga nüüd on raske öelda, sest juba koristatakse,» lisas ta. Lutsu sõnul pole selline uputus esmakordne. «Nii juhtus ka aastaid tagasi, kui oli väga tugev vihm,» rääkis tehnikajuht.

ASi Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp ütles Postimehele, et ettevõte ei saa Ülemiste keskuse uputuse eest vastutust võtta. «Kui linnas vihma sajab, siis uputused on üsna tavapärased,» märkis ta ja selgitas, et kui lühikese aja jooksul tuleb liiga suur kogus sademeid, siis lähebki natukene aega, et kogu see vesi restkaevudest alla läheks. Samas aga ei saa keskus ettevõtte hinnangul sellepärast uputada.

Rimi poemüüja ütles, et parem karta kui kahetseda ja Rimisse enam sisse ei saa. «Ümberehitusega ilmselt keerati midagi nässu ja katusetalad ei pea vastu, sest Rimis tilgub igaltpoolt laest vett ja puuviljaosakond on täiesti üle ujutatud,» sõnas poemüüja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles