Tuntud toodet pole võimalik tervislikumaks teha

Põltsamaa Felixi ketšupid.

FOTO: Hanneli Rudi

Põltsamaa Felix oli sunnitud tooma turule uue ketšupi, sest vana retsepti järgi tehtud toodet pole võimalik ilma maitset muutmata tervislikumaks teha.

«Ostjad on teatud kindla maitsega harjunud ja selleks, et ketšupis soola kogust vähendada, tuli meil teha uus toode,» rääkis Felixi turundusjuht Marek Viiol. Felixi enimmüüdud ketšupi tunneb ära kollase korgi järgi ja selles on 100 grammi toote kohta 2,5 grammi soola. Uues rohelise korgiga ketšupis on soolasisaldus 1,4 grammi, ka sisaldab see vähem suhkrut.

 Viioli sõnul oli ainus võimalus soolasisalduse vähendamiseks muuta retsepti, harjumuspärase maitse saavutamiseks lisati sinna veelgi enam tomateid.

Kuigi sool on ka konservant, siis Viioli sõnul on vähendatud soolasisaldusega ketšupi säilivusaeg sama pikk kui Felixi juba müügil oleval tomatiketšupil. «See on võimalik tänu nüüdisaegsele kõrgetasemelisele tehnoloogiale ja pikaajalisele kogemusele, mistõttu ei pea ka tootele lisama säilitusaineid,» selgitas Viiol.

Soola- ja suhkrusisaldus kõigub ketšupites palju.

FOTO: Hanneli Rudi

Soola- ja suhkrusisaldus eri ketšupites

Toode

Tomatite sisaldus

Soola 10 gr kohta

Suhkrut 100 gr kohta

Hellmansi ketšup

151 grammi tomateid 100 gr kohta

1,8 gr

22 gr

Heinzi ketšup

148 gr tomateid 100 gr kohta

1,8 gr

22,8 gr

McDonaldsi ketšup

73% tomatipüreed

2,1 gr

24,4 gr (kõik süsivesikud kokku, sh suhkur)

Meira ketšup

80% tomatipüreed

2,2 gr

18 gr

Felixi tavaline ketšup

33,9% tomatipastat

2,5 gr

16 gr

Felixi vähendatud soola- ja suhkrusisaldusega ketšup

85% tomatipasta

1,7 gr

5 gr

Toimetus ootab lugejate küsimusi
Saada
Tagasi üles