Kurvikad naised enam Instagramis populaarsust ei kogu

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naine.
Naine. Foto: SCANPIX

Instagrami suhtluskeskkonnas on nüüdsest keelatud otsingusõna #curvy (vormikas), mis on paljude kasutajate seas pahameelt põhjustanud.

Inimesed, kes on püüdnud väljendiga seostuvadi pilte otsida, näevad tühja veebilehte kirjaga «vabandame, see leht pole saadaval», vahendab nws.com.au. Üks Instagrami kasutajatest avaldas näiteks arvamust, et tema meelest on sõna eemaldamine täiesti vastikusttekitav.

Instagrami esindaja väitel oli selle muudatuse taga tõsiasi, et pornoärid kasutasid seda sõna otsimaks pilte, mida oma kodulehtedel jagada. Firma ei kavatse oma otsusest taganeda. «Tegime sellise muudatuse, sest väljendiga rikuti meie tingimusi  piltide jagamise teemal,» ütles Instagrami pressiesindaja.

Kuna #curvy pole enam suhtluskeskkonna mobiili- ega veebiversioonis kättesaadav, on kasutajad hakanud viitama sellele, et ka väljendi võiks sel juhul #thinspo keelata. See fraas julgustab piitspeenikesi  tüdrukuid lisama endast pilte meenutamaks, et nad on oma kehaideaali poole veel alles teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles