Tuleval aastal saavad haiglad investeeringuteks 431 miljonit krooni

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutus Pärnu Haigla ehitab Ravi tänavale õendus- ja hoolduskeskuse.
Sihtasutus Pärnu Haigla ehitab Ravi tänavale õendus- ja hoolduskeskuse. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Riigikogu sotsiaalkomisjoni liikme Tõnis Kõivu sõnul investeeritakse järgmisel aastal haiglatesse ja riiklikesse hoolekandeasutustesse 431 miljonit krooni, millele lisandub omaosalus.


Tõnis Kõivu sõnul on sotsiaalministeeriumi 2011. aasta eelarve kokku 41,3 miljardit krooni, mida on ühe miljardi võrra rohkem kui käesoleval aastal. Märkimisväärne on investeeringute maht.

«Nii haiglate kui hoolekandeasutuste energiasäästlikumaks muutmiseks investeerib riik järgmisel aastal üle saja miljoni krooni. Kaks võitu korraga – hooned saavad korda ja tekib reaalne rahaline kokkuhoid küttekuludelt,» lausus ta.

Vaatamata keerulistele majandusoludele on sotsiaalvaldkonna eelarve tublisti kasvanud. Võrreldes 2010. aastaga kasvavad 260 miljoni krooni võrra peredega seotud toetused ja hüvitised ning tervelt 461 miljoni krooni võrra pensionide väljamaksetele kavandatud raha.

«Pensionide väljamaksete kasvu põhjuseks on pensionäride arvu kasv ning pensioni saajate staaži ja tasutud sotsiaalmaksu kasv,» selgitas Kõiv.

Lisaks suureneb ka puuetega inimeste abivahenditele minev raha ning HIVi ja AIDSi raviks panustatav summa 120 miljoni krooni võrra. Puuetega inimestele abivahendite soetamiseks on planeeritud eelarvesse 95 miljonit krooni, mis peaks kaasa tooma ootejärjekorra kadumise, lisas Kõiv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles