Probiootikume saab omal käel tõhusamaks muuta

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus uuring kutsub üles probiootikumide mõju tervisele paremini tõestama.
Uus uuring kutsub üles probiootikumide mõju tervisele paremini tõestama. Foto: Sergejs Rahunoks

Piim ja piimatooted muudavad probiootikumide mõju veelgi tugevamaks.

Päevane annus probiootikume annab parema tulemuse, kui juua kõrvale klaas piima või jogurtit, vahendab medicaldaily.com. California ülikooli teadlased uurisid probiootikumide mõju seedeprobleemidele, sealhulgas laktoositalumatusele ja kõrvetistele.

Probiootikumid on elusorganism, mille tervendav mõju seedimisele on juba teada ning nüüd katsetati nende koosmõju looduslikult probiootikume sisaldavate toitudega. Selgus, et selline kombinatsioon mitte ainult ei leevenda seedehäireid, vaid aitab neid ka ennetada.

Eriti tõhus on selline kombinatsioon raskete kõrvetiste või kõrvetissündroomi puhul, leevendades sümptomeid oluliselt. Raskekujulised kõrvetised põhjustavad kudede paistetamist, haavandeid ja veritsemist, kõhulahtisust, -valu ja palavikku. Neile patsientidele võib uus kombinatsioon tähendada ravi efektiivsuse hüppelist paranemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles