Veganite toidulauale jõuab «peekonvetikas»

Marian Võsumets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhuslikult avastatud vetikaliik on peekoni maitsega.
Juhuslikult avastatud vetikaliik on peekoni maitsega. Foto: Alena Dvorakova

Teadlased avastasid uue vetika, mis maitseb nagu peekon ning on kaks korda tervislikum kui kapsas.

Oregoni ülikooli teadlased patenteerisid merevetikaliigi, mis pärast keetmist on peekoni maitsega, teatab businessinsider.com. Tegemist on punavetikaga, mis välimuselt meenutab lehtkapsast.

Uurija Chris Langdoni sõnul oli uue liigi arendamise eesmärk leida meretigudele sobiv toiduallikas, kuid töö käigus selgus, et «söödal» on oodatust rohkem potentsiaali. Oregoni osariigi meedia sõnul on vetikal lootust terve tööstusharu käima lükata.

Koostöös toidutehnoloogidega töötati välja terve menüü, mille põhikomponent on uus merevetikas. Langdoni sõnul pole praetud või keedetud vetikas sugugi nõrga maitsega – vastupidi – peekoni maitse on äratuntavalt tugev.

Turu-uuringuid pole uue toiduaine suhtes veel läbi viidud, kuid teadlaste meeskond usub, et «peekonvetikal» oleks arvestatavat turgu veganite ehk täistaimetoitlaste seas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles