Maanteeamet mugavdab teenust

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppesõiduauto.
Õppesõiduauto. Foto: Postimees

Käesolevast nädalast saab teenindusbüroosse mineku asemel mootorsõidukijuhi juhendaja tunnistust taotleda Maanteeameti e-teeninduses.

Kui varasemalt väljastati juhendaja tunnistus paberil Maanteeameti teenindusbüroost, siis nüüdsest ei pea enam tunnistusele büroosse järele minema.  Juhendamise õiguse olemasolu tõendatakse liiklusregistri andmetega ehk piisab vaid isikut tõendava dokumenti kaasaskandmisest.

Juhendaja tunnistuse taotlemine võtab e-teeninduses aega vaid paar minutit, märkida tuleb juhendatava nimi ning tasuda 12-eurone riigilõiv. Juhendamise õigus omistatakse taotlejale koheselt peale riigilõivu tasumist ning tunnistust füüsiliselt kaasas kandma ei pea.

Kõik seni väljastatud vanad juhendaja tunnistused jäävad kehtima kuni kehtivusaja lõpuni, kuid oluline on teada, et neid tuleb endiselt kaasas kanda, sest vanadel tunnistustel olevate juhendatavate andmeid liiklusregistrisse üle ei kanta.

Mootorsõidukijuhi juhendaja tunnistust saab taotleda isik, kellel on olnud vastava kategooria juhiluba vähemalt viis aastat. Lisaks ei tohi isikul olla kehtivaid karistusi mootorsõiduki joobes juhtimise ega liiklusnõuete sellise rikkumise eest, mille eest on ette nähtud juhtimisõiguse äravõtmine.

Juhendamise eesmärgiks on anda autokoolis õppivale või autokooli lõpetanud isikule sõidupraktikat. Juhendaja võib anda sõidupraktikat üksnes isikule, kelle nimi on kantud juhendaja tunnistusele või liiklusregistrisse. Alla 18-aastast sõiduõppijat võib juhendada vaid tema seaduslik esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles