Miks täiskasvanud ei saa tellida endale toitu lastemenüüst?

Triin Ärm
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söök.
Söök. Foto: Panther Media

Paljud lastele mõeldud toidud maitsevad ka täiskasvanutele ning sageli eelistatakse ka väiksemaid portsjone, kuid nii mõneski toidukohas ei lubata täiskasvanutel endale lastemenüüst toitu tellida. 

See küsimus tekkis Nashville’is elaval Rachel Kirbyl (33), kes püüab sageli tellida toite lastemenüüst, kirjutab marketplace.org. Kirbyl tõdes, et kiirtoidukohtades seda tavaliselt ei kontrollita, kuid restoranides keeldutakse üsna sageli.

Wrighti riikliku ülikooli ärikooli turundusosakonna juhatajat Kendall Goodrichi see ei üllata. «Kui igaüks telliks lastemenüüst, siis söögikoht ei teeniks üldse,» ütles Goodrich. Tema sõnul meelitavad lastemenüüd perekonna sööma: väikesele lapsele tellitakse odavam roog ning toitlustaja loodab, et vanem ise tellib kallima.

Ta lisas, et mõnes restoranis lubatakse täiskasvanul tellida endale toit lastemenüüst, näiteks kui kardetakse kaotada püsikliente. Goodrichi sõnul sõltub see toidukohast, selle omanikust ning isegi sellest, kas toidukohas käitutakse pigem konservatiivsete reeglite järgi või on tegemist vabama keskkonnaga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles