Eesti taarat saab peagi ka Soomes rahaks teha

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellises koguses alkoholi, mis kannavad juba Eesti pandimärgist, viiakse Tallinnast Soome üpris tihti.
Sellises koguses alkoholi, mis kannavad juba Eesti pandimärgist, viiakse Tallinnast Soome üpris tihti. Foto: Laura Oks / Õhtuleht / Scanpix

Kuigi Eestist viiakse Soome ohtras koguses siinse pandimärgisega jooke, ei ole siiani olnud ühtegi võimalust Eesti taarat Soomes ära anda, mistõttu on üks ettevõtja otsustanud olukorda muuta.

Nimelt avab üks Soome ettevõtja Helsingi Läänesadamas Eesti pandimärgisega õllepurkidele vastuvõtupunkti, vahendab Ilta Sanomat. Küll aga saab seal iga tagasi viidud purgi pealt tagasi 8 eurosenti, mitte 10 senti nagu Eestis tavaks on. Tööle hakkab taara vastuvõtupunkt augustikuust.

Põhjus, miks just Helsingi Lääneterminal valiti Eesti taara vastuvõtukohaks, oli ettevõtte tegevjuhi Mika Reinikaineni sõnul tingitud sellest, et paljud Eesti ja Soome vahet reisivad inimesed viivad just sealt kaudu oma tühja taarat Eestisse. «Nüüd nad saavad selle siia maha jätta,» märkis Reinikainen.

Seda, et Eesti pandimärgisega taara on Soomes probleemiks, annavad tunnistust ka tänavatel ja parkides vedelevad õllepurgid. Statistika kohaselt on iga kuues Soomes tarbitud õllepurk Eesti päritolu.

Ametliku statistika kohaselt on Soome toodud 140 miljonit õllepurki, millest 40 miljonit on tagastatud. Reinikaineni sõnul sõltub nende ettevõtte edu 100 miljonist tagastamata õllepurgist ja sellest, kui hästi nad taara vastuvõtmisega hakkama saavad.

Kogutud taarat hakkab ettevõte ise Eestisse toimetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles