Sündmusterohke aeg tihendab parvlaevasõite ka tööpäevadel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virtsu sadam
Virtsu sadam Foto: Erik Prozes / Postimees

Saaremaa tiheda suvesündmuste programmi tõttu lisab Väinamere Liinid parvlaevade graafikutesse lisareise ka tööpäevadeks.

Väinamere Liinid tihendab parvlaevade graafikut eeloleval nädalal Saaremaal toimuvate sündmuste – Mototooberi ja Saaremaa Ooperipäevade – külaliste sujuva ülesõidu tagamiseks, teatab Saaremaa Laevakompanii.

Nädalavahetusel toimuv Mototoober toob saarele korraga mitusada mootorratast, mistõttu on reedel Virtsu sadamasse oodata suurel hulgal mootorrattureid ajavahemikus kell 13–15 ja pühapäeval Kuivastusse samuti pealelõunal. Saaremaa Ooperipäevad kestavad terve nädala, mistõttu jagub tihedat liiklemist igaks päevaks.

Lisaväljumised toimuvad neljapäeval kell 9.25, 15.40, 17.15 Virtsust ja kell 15.00, 16.15, 18.25 Kuivastust, reedel kell 10.55 Virtsust ja kell 11.40 Kuivastust, laupäeval kell 9.25, 17.15 Virtsust ja kell 16.15, 18.25 Kuivastust, pühapäeval kell 9.25 Virtsust ja kell 10.10 Kuivastust. Kokku on 14 täiendavat väljumist.

Kuna sündmusterohkel puhkusteperioodil on väga palju inimesi liikvel, soovitab laevafirma saarelt tagasisõitu võimalusel planeerida muule ajale kui pühapäeva pealelõunale, kuna laevad sõidavad iga päev pea ööpäevaringselt ning see võimaldab vältida tippaegu.

Samuti soovitab laevafirma osta e-pilet ka nädala keskel sõitmiseks ja isegi reisidele, kuhu on praegu veel piisavalt pileteid saada, kuna sageli tuleb ette, et reisidele, kuhu e-piletid pole välja müüdud, on sadamas ikkagi ootejärjekord, sest paljud sõitjad jäävad sarnaselt lootma üldjärjekorra peale.  

Juba juuli teisel nädalavahetusel oligi tavapärasest suve nädalavahetusest koguni viiendiku võrra rohkem reisijaid. Kui juuli esimese ja kolmanda nädalavahetuse jooksul sõitis Kuivastu-Virtsu liinil umbes 10 000 sõidukit ja alla 30 000 reisija, siis 10.-12. juuli nädalavahetusel oli sõidukeid koguni 12 162 ja reisijaid 37 451.

Kuivastu-Virtsu liini teenindavad kogu suvise tipphooaja jooksul kolm laeva – Saaremaa, Ionas ja Regula.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles