Eestlased ostsid 40 miljoni euro eest mobiiltelefone

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiiltelefoniga rääkimine.
Mobiiltelefoniga rääkimine. Foto: SCANPIX

Selle poolaasta jooksul ostsid eestlased 179 200 uut mobiiltelefoni 40,3 miljoni euro väärtuses, mis on ligi 6000 telefoni võrra rohkem kui mullu, selgub turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsist.

GfK tehtud jaeturu-uuringu kohaselt müüdi 2015. aasta juunis Eestis 33 500 uut mobiiltelefoni, mis on tänavune rekord. Juunis oli telefoni keskmine kättesaamishind Eestis 241 eurot. GfK statistika kohaselt on poolaasta seadme keskmine kättesaamishind Eestis 225 eurot, sealhulgas pole arvestatud järelmaksu osamakseid.

«Tele2st sai GfK andmetel poolaasta jooksul mobiiltelefoni kätte keskmiselt 190 euroga. 3G telefonide aeg hakkab ümber saama ja tootjad asendavad need järk-järgult 4G mudelitega,» ütles Tele2 Eesti müügi- ja turundusdirektor Kristjan Seema. Seema sõnul veab müüki 4G seadmete populaarsuse kasv, need moodustasid 68 protsenti kõigist juunis Tele2st ostetud telefonidest.

«Poolaasta keskmine müügihind Elisas oli ettevõtte andmetel 182 eurot, möödunud perioodil aga 179 eurot. Täna saab sama raha eest juba kindlasti paremad tehnilised näitajad, mida ka kliendid suurepäraselt mõistavad. Meil on esimese poolaasta lõpuks jõudnud 4G seadmete osakaal kogu müügist 95 protsendini,» rääkis Elisa tooteturunduse osakonna juht Mailiis Ploomann.

«Praegu moodustab 4G toega telefonide müük 87 protsenti kõigist EMT ja Elioni kanalites müüdavatest nutitelefonidest. Telefonide keskmine müügihind jäi esimesel poolaastal 300 euro piiresse,» ütles Eesti Telekomi meediasuhete juht Raigo Neudorf.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles