Kutsekoolis joostakse tormi spaateenindaja ametile

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spaateenindajal tuleb tööl aegajalt ka käed mudaseks teha.
Spaateenindajal tuleb tööl aegajalt ka käed mudaseks teha. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänavu on Tartu Kutsehariduskeskuses   populaarseim spaateenindaja eriala, kus  juba praegu  on kolm kandidaati õppekohale,  ka juuksurierialale on laekunud ootuspäraselt suur hulk avaldusi.

«Ilu, ärinduse  ja IT erialade populaarsus on ootuspärane, kuid rõõmustav on see, et tehnoloogia valdkonna erialade nagu näiteks CNC-töötlemiskeskuse operaatori ja mehhatroonika õppimise vastu on huvi kasvanud,» sõnas õppekorralduse juht Mariann Karja.

Nii leiab lisaks juuksurierialale sisseastumiskonkursi edetabelis veel ärikorraldaja,  raamatupidaja ning  noorem  tarkvaraarendaja ametid. Sinna võetakse õppima neid, kel keskkool selja taga.

Põhihariduse baasil erialadele algas vastuvõtt juba kevadisel koolivaheajal.  Näiteks IT-süsteemide nooremspetsialisti õppekohad komplekteeriti juba kevadel ning sinna täiendavalt avaldusi enam vastu ei võeta. «Küll aga saab kõigi teiste erialade vabadele õppekohtadele sisse astuda,» kinnitas Mariann Karja.  Enim avaldusi on laekunud ehitusviimistluse  erialale ja elav huvi on ka kokaameti vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles