Ülemiste keskuse üleujutuse suurima kahju kandis Rimi

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste kaubanduskeskuses on tänaseks kõik tavapärane.
Ülemiste kaubanduskeskuses on tänaseks kõik tavapärane. Foto: Sander Ilvest

Nädal tagasi Üllemiste kaubanduskeskuses tugeva vihmasaju tõttu tekkinud üleujutuse kõige suurema kahju kandis Rimi toidupood, samas keskuse direktori sõnul ei saa siin kellelegi midagi ette heita, sest selliseid olukordi on raske vältida.

«Olukord pärast reedest üleujutust on tavapärane - kauplused töötavad ja inimesed käivad ostlemas,» sõnas Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits.

Peamiselt said nädal tagasi tugeva vihmasaju tõttu ujutada keskuse esimese korruse poed. Pärnits ei oska arvuliselt öelda, kelle kahjud olid rahaliselt või materiaalselt kõige suuremad, esialgsetel hinnangul tundub, et enim sai kannatada Rimi toidupood.

Rimi kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi sõnul ainuüksi selle kauba maksumus, mis tuli müügilt eemaldada, jääb paari tuhande euro ringi. «Sinna hulka tulevad veel saamata jäänud tulu ja koristusarve - lõpuks kujuneb see summa ikkagi mitmeid kordi suuremaks,» nentis ta.

Rimi kauplus kannatas enim seetõttu, et neil lõhkes tugeva veetulva tõttu lae all olev sadeveetoru, mis võttis katuselt vett vastu. «See toru ei olnud kindlasti seotud uue ehitusega, vaid see oli vana toru ja ei pidanud vastu,» sõnas Guido Pärnits selgituseks.

Kuna keskuses on palju kanalisatsiooniluuke, siis paljud neist ei pidanud tugevale vihmasajule vastu. «Peame nende seisukorra uuesti üle vaatama ja kindlasti tuleb luugid tugevamalt kinnitada, et nad peaks vastu suuremale rõhule,» lausus Pärnits, kelle sõnul järgmise tugeva vihmasaju korral ei tohiks enam kaubanduskeskus uputada.

Ülemiste keskuse tehnikajuhi Vello Lutsi sõnul ei läinud tugeva vihmasaju tõttu üllataval kombel vool ära. «Kuskil mingeid lahtisi juhtmeotsi ka ei vedelenud, seega tehniliselt midagi kannatada ei saanud,» rääkis Luts, lisades, et tegemist oli õnneliku õnnetusega.

Ülemiste keskuse juhi Guido Pärnitsa sõnul toimunu tõttu kellelegi midagi ette heita ei saa, sest üleujutusega sarnaste ekstreemsete juhtumite eest ei ole keegi kaitstud. Ka ei esitata kellelegi selle eest kahjunõuet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles