Lugejate kogemused: selles supermarketis on konkurentsilt halvim puu- ja juurviljavalik

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värskuse kaotanud õunad
Värskuse kaotanud õunad Foto: SCANPIX

Ligi sadakond lugejat jagas oma kogemusi erinevate kaupluste puu- ja juurviljavalikuga – enim oldi rahul Maximaga, konkurentsilt halvimaks peeti aga erinevaid Selveri kauplusi üle Eesti.

«Järve selveris on juba aastaid masendav olukord – puuviljad on kas toored või maitsetud, juurviljad mädanenud,» rääkis üks lugeja, kes eelnenud päeval oli sealt eest leidnud kuhja mädanenud Poola sibulaid. «Jääb täiesti arusaamatuks, kas kaupluse juhataja kunagi oma kabinetist müügisaali ka satub,» märkis ta.

«Ma ei saa aru, miks juhtkond ja omanikud ei tee järeldusi ja muudatusi – lõpuks kaotab ka kõige patriootlikum ostja kannatuse,» nentis üks Selveri valikus pettunu.

Selverite puu- ja juurviljavaliku üle oli teistelgi lugejatel ohtralt kaebusi. «Raudselt Selver oma poliitikaga – külmkapist ette letile ja ainult nii palju, et ei oleks kohe kliendile näha, et mädanema hakkab,» märkis teine lugeja. «Kahjuks on tõepoolest nii, et Selverites müüdav puuvili on üks kehvemaid – kui ei ole üleküpsenud ja vana, siis toore ja kõva,» lisas kolmas.

Ka juhiti tähelepanu sellele, et kuigi Selveris on puu- ja juurviljavalik nigelavõitu, on hinnad seal kõrgemad kui valdavas osas teistes supermarketites ning tegelikult on selline olukord juba aastaid Selveri kauplustes valitsenud. «Ma ei saa aru, miks juhtkond ja omanikud ei tee järeldusi ja muudatusi – lõpuks kaotab ka kõige patriootlikum ostja kannatuse,» nentis üks Selveri valikus pettunu.

«Lisaks asuvad puuviljad seal liiga lähedal kodukeemiale ― hinge matab kinni see keemiapoe hais,» lisati veel ning toodi välja, et Selveris kipub ka kalalett alatasa roiskuva kala järele vängelt haisema.

Selverite puhul märgiti ka seda, et probleem ei ole seal ainult puu- ja juurviljaga. Näiteks üks lugeja rääkis, et möödunud nädalal ostis laps sealt paki ravioole ja ema avastas kodus, et nende parim enne oli juba mitu kuud tagasi möödas. «Selver oli kunagi meie hea kodupood, aga nüüd ei taha seal eriti enam käia, kahjuks,» nentis ta.

Rahul ei oldud ka ETK kaupluste puu- ja juurviljavalikuga. «Osad Konsumid – Otepää Konsum näiteks – on kohad, kust üheksal juhul kümnest ei leia normaalset puuvilja ja letid on mädanevat kaupa täis,» kostis üks ka Selveris pettunud lugeja.

Säästumarketi valiku osas öeldi, et seal kvaliteet kõigub. «Eelmisel nädalal saime sealt nii üleküpsenud arbuusi, et viskasime selle moosihunniku lihtsalt minema,» sõnas lugeja.

Kauplused, kus lugejad ei soovita osta värsket puu- ja juurvilja:

  • Selver (49 korda mainitud), sealhulgas Pirita Selver (korduvalt), Järve Selver, Põltsamaa Selver, Peetri Selver, Merimetsa Selver, Jõgeva Selver, Mustakivi Selver, Kuressaare Selver, Tartu Aardla Selver, Rapla Selver, Haabersti Selver, Marienthali Selver, Tartu FI Selver
  • ETK kauplused (5 korda mainitud), sealhulgas Otepää Konsum, Saue kaubanduskeskuse kauplus
  • Säästumarket (3 korda mainitud), sealhulgas Rakvere Säästumarket, Tartu Anne ja Kaunase Säästumarket
  • Rimi (3 korda mainitud), sealhulgas Pärnu Rimi ja Haabersti Rimi
  • Prisma (2 korda mainitud), sealhulgas Kristiine Prisma
  • Stroomi Maxima (kord mainitud)

Kõige enam rahul oldi ühe erandiga aga Maxima puu- ja juurviljavalikuga. «Puuvili on kõige parem paljukirutud Maximas – Tallinnas võib Maxima olla vilets pood, aga mujal Eestis on see suurepärane pood,» sõnas üks lugeja. «Tasub minna Maximasse – kui kaup on ka vigadega, siis on ka sildilt ja hinnast näha, et II klass,» märkis teine.

«Olen Selveri kunde – ikkagi raha jääb Eestisse –,  kuid puuvilja-juurviljalett on seal tõesti alla igasugu arvestust ja need kaubad ostan Rimist või ka Maximast,» lisas kolmas. Nii kiideti ka Rimi ja näiteks ka Maksimarketi valikut.

«Maximates ja Konsumites/Maksimarketis on küll ka vahel mõni puuvili või juurvili riknema läinud, aga üldiselt on nendesse poodidesse suudetud hankida mõistliku hinnaga ilus kaup,» sõnas lugeja, kelle kinnitusel saab ta ka Rimides oma ostud tehtud.

Nende kaupluste puu- ja juurviljavalik olla lugejate sõnul kindla peale minek:

  • Maxima (15 korda mainitud), sealhulgas korduvalt kiideti näiteks Lasnamäe XXX Maximat
  • Rimi (4 korda mainitud)
  • Maksimarket (3 korda mainitud), sealhulgas näiteks Eedeni Maksimarket
  • Prisma (3 korda mainitud)
  • Konsum (2 korda mainitud)
  • Stockmann (kord mainitud)
  • Kaubamaja toidupood (kord mainitud)
  • Säästumarket (kord mainitud)
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles