Lugeja küsib: miks ei ole Farmi täispiimal kindlaksmääratud rasvaprotsenti?

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Farmi täispiim.
Farmi täispiim. Foto: Farmi

«Farmi piimatööstuse täispiima pakil on märgitud kõikuv rasvaprotsendi vahemik 3,8 - 4,2 protsenti. Millest selline varieerumine sõltub?» päris tarbijaportaali lugeja.

Vastab Farmi piimatööstuse kvaliteedijuht Marina Fjodorova.

Farmi täispiima  rasvasisaldus  on just selline, nagu piimal talust või farmist tulles – mõnikord rohkem, teinekord pisut vähem, jäädes vahemikku 3,8 – 4,2 protsenti. Piimarasv on piima kõige kõikuvam koostisosa ning keskmiselt sisaldab lehmapiim 4 protsenti rasva. Rasvasisaldus sõltub söödaratsioonist, laktatsioonijärgust, aastaajast, loomatõust  jm. Täispiim on läbi teinud vaid pastöriseerimise protsessi, mille eesmärk on hävitada haigusttekitavad mikroobid ning tagada piima ohutus ja kõrge kvaliteet, mis on meie jaoks väga oluline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles