Ülemiste keskus: uputust täielikult välistada ei saa

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavesi uputas Ülemiste keskuse üle.
Vihmavesi uputas Ülemiste keskuse üle. Foto: Sander Ilves

Ülemiste keskus tugevdab uputuse vältimiseks sajuvee kanalisatsiooni luuke, ent veeavarii kordumist täielikult välistada ei saa.

Kuigi Tallinna kommunaalameti kirjast selgub, et Ülemiste keskuse võimalik uputuse põhjus võis olla seotud trammiliini ehitustööde käigus kaevikusse koguneva vee juhtimisega Peterburi tee sademeveetrassi, siis Ülemiste keskuse tehnikajuhi Vello Lutsu sõnul oli tegemist lihtsalt ohtra vihmaga lühikese aja jooksul.

«Mina ütlen, et põhjuseks oli palju vihma lühikese aja jooksul, muud põhjust ei olnud. Torude läbimõõt projekteeritakse valemite alusel, aga kui sellest on vett rohkem, siis tulebki uputus ja vesi ei mahu torust läbi,» ütles Luts. «Oleks tore, kui kaubanduskeskust ehitataks nagu allveelaeva. Paraku ei ehitata.»

Luts lisas, et uputuse vältimiseks tehakse kõik võimalik, ent võimalus jääb alati. Lähiajal plaanitakse uputuse vältimiseks tugevdada näiteks sajuvee kanalisatsiooni luuke, mis tugevast vihmast tulenenud surve tõttu maha tulid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles