Siirupitootja hoiatab joojaid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siirupipudelil on hoiatus, et see ei pruugi laste tervisele kasulik olla.
Siirupipudelil on hoiatus, et see ei pruugi laste tervisele kasulik olla. Foto: Helja Kaptein/Hiiu Leht

OÜ Apricot toodetud metsvaarikamaitselise siirupi pudelil on hoiatus, et see võib avaldada kahjulikku mõju laste aktiivsusele ja tähelepanuvõimele.

Lisaks on märge, et toode sisaldab fenüülalaniini allikat, kirjutab Hiiu Leht. Koostises on kirjas, et siirup sisaldab vett, suhkrut, happesuse regulaatorit sidrunhapet, mahlakontsentraati, lõhna- ja maitseainet, magusaineid E952, E954, E950, E951, säilitusainet kaaliumsorbaat ja toiduvärvi E122.

Veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna peaspetsialist Kadi Paduri sõnul tuleb vastavalt euronõuetele toidu märgistamisel esitada lisateave «toiduvärvi(de) nimetus või E-number: võib avaldada kahjulikku mõju laste aktiivsusele ja tähelepanuvõimele». Sellised toiduvärvid, mille puhul lisateave esitada tuleb, on E102, E104, E110, E122, E124 ja E129.

OÜ Apricot toodetava metsvaarikamaitselise siirupi koostises on E122, mis on asorubiin ehk karmoisiin, mille kasutamisel tuleb märgistusel esitada eelnimetatud lisateave. Ametniku sõnul on see toode nõuetele vastav ja korrektselt märgistatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles