Soome vorstitootja korjab tavatul põhjusel oma tooted letilt

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapola kutsub partii vürtsikaid grillvorste, mille säilivuskuupäevaks on pakendil mainitud 12. august 2015.
Tapola kutsub partii vürtsikaid grillvorste, mille säilivuskuupäevaks on pakendil mainitud 12. august 2015. Foto: Tootja foto / Tapola

Tuntud Soome käsitöövorstide tootja Tapola on sunnitud korjama partii oma vürtsikaid grillivorste müügilt, sest pakendile ei ole märgitud, et toode võib sisaldada ka juustu.

Vorstitootja sõnul võib tootes sisalduv juust põhjustada allergilist reaktsiooni nendel soomlastest vorstisõpradel, kellel on piimatoodete talumatus, vahendab Yle Uutiset.

Teisipäeval andis Tamperes tegutsev vorstitootja Tapola teada, et tema vürtsikad grillvorstid võivad sisaldada juustu, kuigi see ei ole pakendil koostisosana märgitud. Vorstipartii, millest jutt käib, «parim enne» kuupäev on 12. august 2015. Tootja on edastanud jaekettidele soovituse see toode lettidelt ära korjata.

Tapola esindajate sõnul juhtus vorstide pakkimisfaasis segadus, mille tõttu väike kogus juustu sisaldavaid vorste sattus vürstikate grillvorstide pakkimisliinile – see on ka põhjus, miks juustu pole ka pakendil ühe koostisosana märgitud, sest tavaliselt ta ei käigi selle toote sisse.

Vorstitootja teadaanne mõjutab vähemalt 3000 pakki Parillat Tulikeppi grillvorsti, kuigi Tapola enda hinnangul võisid juustu sisaldavad vorstid sattuda üksnes 100–150 pakki.

Nendel inimestel, kel on piimatoodete talumatus, palub vorstitootja tagastada toote hiljemalt 13. augustiks ettevõtte Tamperes asuvasse tehasesse. Tagasivõtmise eelduseks peab pakendil olema selgesti loetavalt toote säilimiskuupäev.

Soomes on Tapola tuntud ennekõike oma verivorstide poolest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles