Nõukaaegne kauplusehoone lammutatakse maatasa

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konsum
Konsum Foto: Aldo Luud / Õhtuleht / Scanpix

Järjekordne nõukogude ajal ehitatud kauplusehoone läheb lammutamisele – aasta pärast peaks praeguse väsinud väljanägemisega Jõgeva Pae Konsumi asemel seisma juba moodne kaubanduskeskus.

Jõgeva Majandusühistu juhatuse esimehe Toomas Vahuri sõnul suletakse Pae Konsumi uksed 2. augustil kell 22 ja sel aastal neid enam ei avata, vahendab maakonnaleht Vooremaa.

Seal ametis olnud inimesed asuvad tööle Jõgeva Majandusühistu kesklinna kaubahallis tegutsevas Konsumi Köögis ning selle kaubamärgi alt tuleb esimene pagaritoodang eeldatavalt oktoobris. «Pae Pagarite amortiseerunud seadmeid me Konsumi Kööki ümber kolima ei hakka, vaid soetame sinna uued,» rääkis Vahur.

Pae kaupluse vana hoone lammutamine oli Jõgeva Majandusühistu juhatuse esimehe sõnul kõige otstarbekam lahendus, sest selle renoveerimine poleks andnud head tulemust: maja ruumijaotus on tänapäeva tingimustes ebamõistlik. Kuigi uue keskuse ehitamine on kallis, tuleb see siiski odavam kui ebamõistliku ruumijaotusega pooltühja hoone ülalpidamine.

Vana kauplusehoonet hakatakse lammutama alates 26. augustist ning 28. septembriks peaks hoone asemel vaid tühi plats olema. Uus hoone tuleb ühekorruseline ning lisaks Konsumi tüüpi kauplusele leiab seal koha ETK süsteemi ehituspood ehk E-Ehituskeskus. Rajatakse ka teatud kogus rendipinda, millel hakkavad tegutsema apteek, lillepood ning võib-olla ka pitsakiosk või -baar.

Toomas Vahuri sõnul peaks ehitaja uue maja tellijale sisustamiseks üle andma tuleva aasta jaanipäevaks. Kui uus Pae keskus valmib, on Jõgeva majandusühistul plaanis asuda laiendama Mustvee ehituskauplust. «Ettevõtja ei saagi tegutseda, kui tal pole visiooni, kuhu edasi liikuda – õigupoolest peab tal olema tagataskus mitu ideed, sest kui üks pole hetkel teostatav, siis saab käsile võtta teise,» märkis Vahur.

Jõgeva majandusühistu Pae Konsum

  • Asub praegu 1984. aastal rajatud hoones, mille teine korrus on  seisnud aastaid tühjana.
  • Kauplus suletakse 3. augustist ja 26. augustil algavad hoone lammutustööd.
  • Paralleelselt lammutamisega asub OÜ Astlanda Ehitus rajama uut Pae kaubanduskeskust, mis antakse lepingu järgi tellijale üle tuleva aasta jaanipäevaks.
  • Uues Pae keskuses hakkavad lisaks Konsumile paiknema E-Ehituskeskus, apteek ja lillepood.
  • Pae Konsumi müüjad asuvad tööle kaubahalli Konsumisse.
  • Pae Konsumi naabriks olnud firma Pae Pagarid likvideeritakse ja sealsed töötajad viiakse üle Konsumi Kööki.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Vooremaast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles