USAs joovad enim alkoholi rikkad ja haritud

Anette Parksepp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USAs joob alkoholi 80 protsenti ülikooliharidusega ja 78 protsenti üle 75 000 dollari teenivatest inimestest.
USAs joob alkoholi 80 protsenti ülikooliharidusega ja 78 protsenti üle 75 000 dollari teenivatest inimestest. Foto: PantherMedia

Ameerika Ühendriikides on alkoholi tarbimine seotud tugevalt sotsiaalmajandusliku staatusega. Joojad on pigem kõrgelt haritud ja jõukad, näitab Gallupi iga-aastane tarbimisharjumuste uuring.

Gallupi uuringu järgi joob USAs alkoholi 80 protsenti ülikooliharidusega inimestest, samas kui keskkoolitunnistusega või madalama haridustasemega inimestest tarbib alkoholi vaid 52 protsenti.

Alkoholi tarbimine on tugevalt seotud ka sissetulekuga. Alkoholi joob 78 protsenti inimestest, kes teenivad 75 000 dollarit või enam, samas kui 30 000 dollarit või vähem teenivatest inimestest joob vaid 45 protsnti.

Uuringule vastanud ameeriklastest ütles 64 protsenti, et nad joovad alkoholi – seda kinnitavad ka uuringu eelmiste aastate tulemused.

Kõrgema sotsiaalmajandusliku staatusega ameeriklastel on rohkem raha, mistõttu saavad nad endale ka soovi korral enam alkoholi lubada. Samal ajal osalevad nad suurema tõenäosusega üritustel, mis sisaldavad alkoholi tarbimist, näiteks restoranis õhtustamine, puhkusel käimine ja kolleegidega suhtlemine, pakkus uuringu koostaja välja võimalikke selgitusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles