Tšiili veinimeister: Eestis on hea veinivalik

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matias Rivera Fresno.
Matias Rivera Fresno. Foto: arhiiv

Üle 15 aasta Tšiili veinitööstuses tegev olnud ja 2007. aastal sealsete gurmeeajakirjanike poolt aasta veinimeistriks valitud Matias Rivera Fresno kiitis Tallinnas käies siinset veinivalikut ja hinda.


Fresno ütles, et teda üllatas pilt, mis tal siinsete poodide veiniriiuleil avanes.«Teil on veine igast maailma nurgast ja hind on võrreldav teiste Euroopa riikidega. Selle hinna eest võib küll palju pudeleid osta,» lausus ta.

«Tore on teada, et Tšiili on suuruselt teine maa, mis oma veine Eestis müüb. Kasvatasime tänavu oma veinitoodangu mahtu 12 protsendi võrra üle maailma. Selle aasta saak oli väga hea ja kvaliteet kõrge. See oli mulle üks paremaid saake, mida näinud olen,» rääkis Fresno.

Ta lisas, et see aasta oli Tšiilis üldse erakordne, sest enne saagi koristamist veebruaris oli maavärin ja maa tähistab tänavu ka oma 200-ndat sünnipäeva.

«Toodame veine Colchagua orus mitmel pool, rannikualadel Sauvignon Blanci ja Andide lähedal farmides Cabernet Sauvignoni. Kliendi muutuvad iga aastaga ja otsivad uusi maitseid. Meie tahame pakkuda neile parimat,» ütles veinimeister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles