Eesti õlleturule rajab teed veel üks väike pruulikoda

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tume õlu
Tume õlu Foto: SCANPIX

Ehkki õlut on Saaremaal Vanatoa talus pruulitud juba neli aastat, asutas turismitalu peremees Erkki Noor ametlikult ettevõtte nimega Muhu Pruulikoda OÜ alles hiljuti.

«Kuna turism on meil hooajaline, siis talve üleelamiseks on vaja leida uusi väljundeid ning käsitööõlle tootmine võiks olla üks osa, mis sellele kaasa aitab,» räägib Erkki Noor, vahendab Saarte Hääl. Seni on Vanatoa peremees teinud õlut väikeses mahus ja üksnes oma maja külalistele mekkimiseks.

Noore sõnul alustas ta tavapärase Eesti maltoosaõllega, kuid praeguseks on välja töötanud kaks erinevat retsepti ja kaks uut retsepti on veel töös, samas oluliselt laiemaks õllevalikut ajama ei hakatagi.

«Oleme teinud tublisti eeltööd ja saavutanud kokkuleppeid turustajatega ning praegu vormistame dokumentatsiooni,» sõnab Noor, kes loodab hiljemalt jõuluks oma esimese õlle – porteritüüpi tumeda Uisuõlle – poelettidele saada.

Refereeritud artiklit saab täismahus lugeda Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles