Vaata, millised soditud pinnad Eestis puhtaks tehti

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädalal lõppes kolmes Balti riigis ligi kaks kuud kestnud soditud seinte puhastamise kampaania, mille käigus andsid Eesti, Läti ja Leedu elanikud teada kokku üle 220 soditud pinnast nende kodukohas.

Puhastustarvete ettevõtte Cif kampaania raames saadeti pilte häirivast soditud pinnast oma kodukohas. Enim pilte laekus Leedust, kus esitati puhastamiseks 109 pinda, sellele järgnes Läti 73 pildiga ning Eestist saadeti 42 pilti soditud pindadest. Esitatud pindade hulgast valiti välja puhastatavad objektid ning juuli lõpuks puhastati Baltikumis tasuta kokku ligi 900 ruutmeetrit soditud pindu.

«Puhastati nii kortermajade seinu, olulisi linnasümboleid kui ka muid käidavaid kohti. Tallinnas said puhtaks näiteks Balti jaama seinapinnad, Lindakivi Kultuurikeskuse Huviringide Maja, Tartus Võidu sild ning Valga kesklinnas asuv vana Kinomaja hoone,» ütles kampaania esindaja Evita Meiere.

Inimeste saadetud piltidel olid näha kritseldatud ja soditud pinnad, mis kuidagi linnaruumi kaunimaks ei teinud. «Puhastati peamiselt hoonete seintele ebaseaduslikult tehtud kritseldusi ja soditud kirju, mis rikkusid kogu ümbruse vaadet. Mõnel juhul olid rikutud näiteks äsja renoveeritud majad, teistel juhtudel oli näha, et kritseldused olid hoonete pindadel olnud juba aastaid,» lisas Meiere. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles