Uus nutirakendus võitleb ebareaalse kuvandi vastu

Hans-Martin Tammesalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Casey Neistat tutvustamas oma uut rakendust Beme
Casey Neistat tutvustamas oma uut rakendust Beme Foto: Kuvatõmmis

Uus rakendus soovib vähendada teesklemist sotsiaalmeedias – ei mingeid edevaid selfie’sid ja filtritega töödeldud fotosid.

Ameerika videoblogija Casey Neistat tüdines sellest, et inimesed on sotsiaalmeedias väga võltsid, vahendab Süddeutsche Zeitung.

Neistati sõnul loovad paljud inimesed sotsiaalmeedias rohkelt muudetud ja perfektsuseni töödeldud versiooni iseendast – läbi kõikide fotofiltrite ja ainult valitud piltide jagamise tekitatakse alterego, mis ei ole inimese tõelise palega lõpuks sarnane.

Soovist sellele vastu astuda otsustas Casey Neistat koos tuttavatega luua uue sotsiaalmeedia rakenduse Beme, mis peegeldab elu nagu see on. «Sotsiaalmeedia peaks olema digitaalne või virtuaalne versioon sellest, kes me oleme,» ütleb rakenduse looja tutvustavas videos.  Rakenduse idee on sarnane levinud suhtlusvahendile Snapchat, kus kasutajad saavad omavahel jagada pilte ja videosid vaid piiratud aja jooksul – pärast teatud aega kustutab rakendus ise pildi või video ära.

Suurim erinevus nende kahe rakenduse vahel on, et Beme kasutab lähedussensorit päästikuna, see tähendab, et ta hakkab tööle ainult siis, kui telefon pannakse vastu mingisugust pinda. Lisaks saab Beme’i kasutades filmida videosid tegevuse käigus ja jagada neid oma sõpradega.  Erinevalt teistest sotsiaalmeedia keskkondadest saab Beme’is tagasisidet anda läbi spontaansete selfie’de, mida saab saata vastusena videole.

«Beme’iga tahtsime me midagi teisiti – et inimesed saaksid hoida silmsidet, näiteks vaadata päikeseloojangut ja kuulata rokk-kontserti rahus, kuidas samas jagada seda kogemust oma sõpradega,» räägib Neistat.

Vaata rakenduse tutvustust allolevast videost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles